skip to main content

Well Adjusted - Second Wind - Little Stream

Well Adjusted - Second Wind - Little Stream

Från 135,00 SEK

Plats

Datum

8 jun 2024 19:00 - 9 jun 2024 01:00

Beskrivning

Well Adjusted

Stockholmsbaserade Well Adjusted hämtar sin inspiration från indie/alternativa akter från både nutid och tidigare decennier och kännetecknas för sitt karaktäristiska sound av melankolisk sång blandat med drömmiga shoegaze-inspirerade ljudbilder.

Well Adjusted bildades 2021 när sångerskan och låtskrivaren Emma Pettersson flyttade hem till Stockholm under Covid-pandemin efter att ha bott i London en längre tid, där hon spelade i det hypade psykrock bandet Hexmaze. Väl hemma i Stockholm anslöt sig Aron Lange på gitarr, Oscar Krantz på gitarr, Emil Petersson på trummor, samt Fernando Hermida på bas.

Second Wind

Med stadiga trumkomp, riffiga gitarrdrivna refränger och vemodiga texter spelar Second Wind kraftfull gloom rock- med inslag av allt från blommigt kyrkpiano till fuzzad punkbas. I mötet mellan pedaltungt feedbacknoise och varma elorgelslingor är Second Winds musik något unikt men samtidigt oplacerbart bekant som alla vill dansa loss till. Influenserna är få, Second Wind gör musik de själva tycker om.

Bandet är aktuella med sitt andra fullängdare, I’m not Alexander, och beger sig under våren ut på en tur i Sverige för att fira den efterlängtade releasen.

Little Stream

Little Stream är en Stockholm-baserad indie rockgrupp med sina rötter i svenska gruvstäder norr om polcirkeln. Med inspiration från en mångfald musikaliska influenser som sträcker sig från de introspektiva melodierna av singer-songwriters som Phoebe Bridgers och Ray Lamontagne till de ljudlandskap av band som Big Thief och Bon Iver. Kryddad med en nypa '90-talsnostalgi, skapar bandet romantisk indie rock med inslag av Americana.

I hjärtat av Little Streams musik ligger djupa reflektioner över det förflutna, färgat av en känsla av längtan. Deras texter granskar essensen av nostalgi, reflekterar över samhällen antingen helt utplånade eller drastiskt förändrade av de expanderande gruvorna; längtan efter fysiska platser att förankra barndomsminnen. Little Stream består av musiker som har spelat med band som Lowbird Highbird, Witchcraft, Pershagen, Among Lynx, Aasma, för att nämna några.

Little Stream bildades i Stockholm i ett studiokollektiv tillsammans av vännerna Anna, Jussi och Elin under COVID-19-pandemin. Strax efter kom gitarristen Johan med i bandet. De första åren av bandets existens ägnades åt att skriva och spela in demos på en mängd låtar. På hösten 2023 spelade bandet in sitt första album i deras studio, Studio Lur. Namnet Little Stream kommer från floderna och bäckarna som är blodflödet i den norra delen av Sverige där bandet har sina rötter.

Lokal

Gamla Enskede Bryggeri, Bolidenvägen 8, 121 63 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer