skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Wanja Djanaieff – och hennes tjugotvå älsklingsfärger

Eventet är avslutat

Wanja Djanaieff – och hennes tjugotvå älsklingsfärger

Från Gratis

Plats

Flera tidpunkter

19 november 2020 - 20 december 2020

Beskrivning

Marabouparken presenterar Wanja Djanaieff och hennes tjugotvå älsklingsfärger, en stor retrospektiv utställning med arbeten av Wanja Djanaieff – en av Sveriges mest inflytelserika textilformgivare. Djanaieff har varit designchef vid bland annat NK Designgrupp, Almedahls och Strömma Sweden. Hennes arbete blev känt för en bred publik när hon designade kläder åt den svenska OS-truppen i München 1972. Hon har även varit verksam som scenograf, kostymdesigner och professor.

I utställningen på Marabouparken visas skisser, kläder och de ikoniska mönster som har kommit att bli stilbildande för en hel era. I projektrummet visas samtidigt den nyproducerade Filmen om Wanja av sonen och dokumentärfilmaren Niklas Djanaieff.

Utöver sin designgärning har Djanaieff engagerat sig för en hållbar utveckling inom textilindustrin, särskilt för linet som material och utveckling av produkter av lin. En viktig del av hennes verksamhet har varit att lyfta textilhantverket, kollektivt skapande och att inspirera kvinnogrupper att samlas kring hantverk och hemslöjd. I samband med utställningen kommer Linodlarföreningen Fransåker att hålla workshops om odling och bearbetning av lin.

Med utgångspunkt i ett specifikt konstnärskap ger utställningen inblick i vad som hände på den svenska modescenen under 1960- och det tidiga 1970-talet, och är samtidigt en personlig berättelse om ett ovanligt mångsidigt konstnärsliv. Förnyelsen av hemslöjden, kulturarvets betydelse för modern design och hur erfarenheter från ett område kan befrukta andra sammanhang berörs också. Grupper och föreningar erbjuds paketlösningar med guidade visningar, lunch och fika i parkrestaurangen (Kontakta Marabouparken direkt för mer info). Under utställningsperioden arrangeras omfattande programverksamhet, i samarbete med bland annat Hemslöjden.

Hjärtligt välkommen till Marabouparken konsthall! Vi vill att du som besöker oss ska känna dig bekväm och säker på konsthallen, därför har vi för närvarande begränsat antalet besökare till max 15 personer per timme.
Från den 24 nov gäller nya restriktioner som innebär att vi begränsar öppethållandet till lördag - söndag och max 8 personer per timme. Du bokar din biljett till ett specifikt klockslag och kan stanna i en timme. Du kan i tillägg se Filmen om Wanja av Niklas Djanaieff i vårt projektrum, innan eller efter ditt besök i utställningen, eller stanna till i restaurangen för lunch eller kaffe. Visningar är inställda efter 24 nov. 

Arrangör

Pågående utställningar: 

häremellan rummen

Karl Holmqvist, Linnea Lindberg, My Lindh, Lotta Lotass, Duane Michals, Lina Nordenström, Carl-Erik Ström, Lisa Tan och Peter Thörneby

Läs mer på vår hemsida! 

Marabouparken konsthall visar samtida konst med inriktning på människans villkor i samhället, historien och samtiden. Konsthallens program är särskilt inriktat på människans relation till omvärlden – klimatfrågor, natursyn och vår roll i en ny tidsålder präglar programmet på konsthallen. Vår unika miljö i parken ser vi som en utgångspunkt för en diskussion om vårt förhållningsätt till världen omkring oss.

Marabouparken konsthall är sedan 2010 belägen i Arthur von Schmalensees f d kakaolaboratorium i Marabouparken. Den prisbelönta parken med skulpturer från 1900-talets pionjärer är en visionärt anlagd rekreationsanläggning för anställda vid Maraboufabriken som växte fram vid Bällstaån i Sundbyberg under 1940 och 50-talen.

Lokal

Marabouparken konsthall Marabouparken konsthall, Löfströmsvägen 8, 172 66 Sundbyberg

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer