skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

VOICE OF UKRAINE: Kazka, Alyona Alyona, Dasha Tregubova, Gordiy Starukh

Få biljetter kvar
Eventet är avslutat

VOICE OF UKRAINE: Kazka, Alyona Alyona, Dasha Tregubova, Gordiy Starukh

Från 374,00 SEK

Plats

Datum

19 feb 2023 18:00 - 21:45
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

AIT MUSIC PRODUCTION & GOLDENZWAIG CREATIVE SOLUTIONS

är glada att få presentera

VOICE OF UKRAINE

KAZKA
ALYONA ALYONA

DASHA TREGUBOVA

GORDIY STARUKH


Stockholm

Slaktkyrkan

Söndag 19/02

18.00

Med stöd från Stockholms stad


”Voice of Ukraine” är ett uttryck av solidaritet med Ukraina: ett år efter Rysslands invasion. Intresset för och empatin för Ukraina i Sverige är stora – möjligheter att ta del av ukrainsk kultur är dock begränsade. ”Voice of Ukraine” är en manifestation av modern ukrainsk musik, poesi och visuell konst: det bästa landet har att erbjuda.

Situationen i Ukraina är på allas läppar. Kriget har påverkat varenda ukrainare. Flera ukrainska artister har sökt sig till armén och lokalt försvar, blivit volontärer, framträtt inför landsmän vid frontlinjen, på sjukhus och i T-banestationer som omvandlats till skyddsrum: kraftsamlingen och mobiliseringen bland kulturskapare har varit enorm. Ukrainska musikers röst hörs nu runt hela världen – och uppmanar till stöd för landets demokratiska, europeiska identitetsval.

Ukraina är ett land med enorm musikalisk talang. Vår ambition är att presentera förstklassig ukrainsk musik för Stockholms och hela Sveriges publik. Olika genrer (electro, hip-hop, world och även poesi och visuell konst) återspeglar Ukrainas konstnärliga verklighet.

Festivalprogrammet föregås av ett öppet samtal på engelska med deltagande artister om kulturens roll i och efter krigstiden: en unik solidaritetsyttring bland landets modiga och starka kulturarbetare. Många av dem kämpar idag vid frontlinjen som frivilliga, ännu fler skapar kultur som ger stöd, tro och hopp till landsmän och hörs världen runt. Vi pratar förutsättningslöst om situationen som ukrainska kulturskapare och dess publik befinner sig i. I festivalupplägget ingår även en ambulerande utställning av fredsposters (Ukrainas nationella grassroots konstgenre). <Mer information om öppet samtal och utställningen kommer närmare festivalens datum>

Voice of Ukraine har en ambition att sätta den moderna ukrainska kulturen på Stockholms kulturkarta: nu när Ukraina är som mest aktuellt.

Samtliga festivaldeltagare uppträder i Stockholm för första gången: Sverigepremiär!

Слава Україні! = Ära till Ukraina! DELTAGANDE ARTISTER:

KAZKA


Vad sägs om 414 miljoner visningar på YouTube?

Just såhär mycket (and counting) har bandet Kazkas låt ”Plakala” (”Cried”) – vilket gör popundrets hit till den mest spelade låten från Ukraina i detta århundrade. Kazka har satt ett absolut rekord i antal visningar bland ukrainska artister och ”Plakala” finns med på listan med 100 bästa musikvideorna på YouTube.

Kazkas framgångssaga började 2017 när de medverkade i ukrainska X-Factor och hade ingen mindre än Eurovision-legenden Andrij Danylko (aka Verka Serdjutjka) som mentor. Deras electrofolk i kombination med sångerskan Olexandra Zaritskas sagolika röst har sedan dess blivit symbol för ny ukrainsk musik – världen runt. Kazka har samarbetat med bl a Gogol Bordello, Kadebostany och Ukrainas främsta författare Serhiy Zhadan.

Om det bara finns EN ukrainsk artist du någonsin hört är det med stor sannolikhet Kazka. Nu är det dags att se och uppleva dem live i Stockholm.

https://kazka.band/en/


ALYONA ALYONA

En före detta dagisfröken, den ukrainska rapparen Alyona Alyona har upplevt ett riktigt genombrott de senaste åren, med fler och fler lyssnare, en placering på Forbes «30 under 30»-lista, virala videohits och hyllade album. Hennes musik – rap färgad av traditionella ukrainska sångmelodier – är skarp och engagerande. Hennes genombrottshit ”Ribki” handlade om unga kvinnor som känner sig malplacerade – precis som hon själv gjorde när folk hela tiden sa till henne att en kvinnlig rappare i plusstorlek aldrig skulle slå igenom i Ukraina. Hon rappar om sitt vardagsliv, om feminism, kroppspositivitet och tolerans, och bytte från att rappa på ryska tillbaka till ukrainska – ett ”vackert, mjukt, ömt, mer poetiskt språk” – efter landets revolution 2013-2014.

https://alyona-alyona.com/


GORDIY STARUKH

Lviv-bon Gordiy Starukh blandar traditionella ukrainska melodier med cutting-edge elektronik i ett brett spektrum: meditativt, mörkt, oemotståndligt dansant – så ambitiöst som modern folkmusik bara kan låta. Några av de låtar som han sjunger är 1000 år gamla. Bland ukrainska pärlor förekommer låtar på krimtatariska och andra sällsynta språk.

Som artist slog han igenom i den ukrainska versionen av The Voice 2021 och släppte två uppskattade album. I sin show spelar multiinstrumentalisten Gordij traditionell ukrainsk vevlira, gitarr, slagverk och analogsynt. Han driver en familjeägd musikinstrumentfabrik i Lviv där han själv producerar vevliror: ett anrikt instrument vilket har kultstatus i den ukrainska kulturen. Under de senaste tio åren har han skapat över 160 vevliror: de används i hela världen och mästaren Gordij är etablerad internationell ambassadör för ukrainsk vevlira. Och som om det inte räckte har han en sidokarriär som framgångsrik skulptör!

http://hurdygordiy.tilda.ws


DASHA TREGUBOVA

Dasha Tregubova är känd som regissör, producent och skådespelerska. Hon har medverkat i över 80 filmer och TV-serier både i Ukraina och internationellt. Hon har varit programledare för X Factor Ukraina och Ukrainska Filmakademins prisgala (The Golden Dzyga). Bland hennes nationella utmärkelser finns Årets skådespelerska, Årets TV-person och Vice Miss Ukraina. Tregubova är utan överdrift ett ansikte som hela landet känner till.

Ett särskilt spår i hennes karriär har gjort henne extra viktig för nationen: Dasha läser. (se #дашачитає = ”#dashaläser” på ukrainska). Hon läser poesi. Från teaterscen, på Youtube, i ett skyddsrum. Modern ukrainsk poesi – om fred och krig, om första kärleken och sista farväl, om sitt älskade Kyiv, om saknaden, sorgen och hoppet. Tregubova enkapsylerar allt som hennes land känner idag, i en ändlöst emotionell, rörande, färgstark one-woman-show. Vi är enormt glada och stolta att Dasha Tregubova blir värd för Voice of Ukraine i Stockholm.

www.dashatregubova.com

24 februari (”Dagen när kriget började”)

*Poesiläsning på festivalen översätts till engelska


Arrangör

Welcome friend! 

AIT Music Production & Goldenzwaig Creative Solutions are partner companies, active in Sweden and Finland since the early 2010s. Music is our passion and audience's best possible experience is our top priority. 
Laibach, Okean Elzy, Little Big, Helen Marnie/Ladytron, Kazka, Boombox, Vopli Vidopliassova, Boris Grebenshikov,  Andrey Makarevich, Splean, Jay-Jay Johanson, The Legendary Pink Dots, Alexander Hacke/Einstürzende Neubauten,  Noize MC & Monetochka, Trubetskoy, Onuka, Alyona Alyona are just a few of the great artists we had an honour to present on Scandinavia's best stages. We know <nearly!> everything about the Eastern European scenes - and many more.

Let us make your concert experience unique and welcome to the show!

Lokal

Slaktkyrkan Slaktkyrkan, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer