VKBP Malmö Producer Meetup

Event inställt

VKBP Malmö Producer Meetup

Biljetter från 399,00 SEK

Plats

Datum

4 jun 2022 11:00 - 17:00

Beskrivning

Vem Kan Bli Producent Malmö arrangerar ännu en Producer Meetup!
Den här gången fokuserar vi på två föreläsare och ett faciliterat nätverksmingel.
Kom och träffa andra kvinnor och transpersoner som sysslar med musikproduktion/-teknik för att få en boost av kreativitet, inspiration och kunskaper!

Arrangemanget genomförs i samarbete med ABF Malmö.

VAD ÄR VKBP?
Vem Kan Bli Producent är en del av Popkollo och syftar till att utmana strukturer inom studio- och producentvärlden och tillgängliggöra
teknik för en underrepresenterad grupp.

FÖR VEM?

Producer Meetup vänder sig till kvinnor och transpersoner (alla kön, binära som icke-binära) över 20 år (rek. ålder), som sysslar med musikproduktion och vill fördjupa sig och utvecklas tillsammans med andra.


VÅRA FÖRELÄSARE
Irya Gmeyner
Irya Gmeyner är filmkompositör, artist, låtskrivare och producent.
Hon har nu senast skrivit musiken till filmen Comedy Queen och TV-serien Tunna blå linjen tillsammans med Martin Hederos. Just nu skriver duon för fullt på säsong två av Tunna blå linjen som har premiär 18 sep. Parallellt spelar hon in en skiva med sitt alter ego April Snow som släpps i höst.

Irya kommer att prata om hur processen med att skriva till film och TV ser ut och hur hon går tillväga. Hon kommer att dela med sig av hur samarbetet med regissörer och andra involveras i det kreativa arbetet och även visa upp projekt i DAW. Hon välkomnar frågor både om hur saker har spelats in, hur de tänkte när de skrev och i val av instrumentering, och annat ni kan komma på, så lyssna in er på musiken till Tunna Blå Linjen och förbered alla frågor ni har! Här hittar ni soundtracket: https://open.spotify.com/album...

Anna Edström Rudolf

”Fix it in the mix” är ju en klassisk mening i musikproduktionssammanhang – och visst kan vi göra mycket i mixsituationen! Men, att återskapa eller förstärka något som inte blivit inspelat kan vara svårt, speciellt när det gäller akustiska instrument. Vad kan vi tänka på i inspelningssituationen för att få inspelningen att bli så bra som möjligt? Vi kommer att prata om mikrofonplacering, val av mikrofon, stereotekniker, och rumsklangens vara eller icke vara, och demonstrerar hur detta sedan kan göra skillnad i mixsituationen.

Anna Edström Rudolf (hon), musikproducent, låtskrivare och lärare på bland annat Musikhögskolan i Malmö håller denna föreläsning.


SCHEMA

11-13 Anna Edström Rudolf
13-14 Lunchpaus
14-15 Faciliterat nätverksmingel
15-17 Irya Gmeyner

FÖRKUNSKAPER
Riktat till personer som håller på med ljudproduktion och musikproduktion, oavsett om det är ens eget eller andras material.
Musikproducent är en roll som kan betyda väldigt olika saker, och beroende på vilken typ av inriktning en har så kan det vara olika kunskapsområden som är relevanta.
Det här evenemanget kommer att vara i föreläsningsform plus en plats för nätverkande, vi välkomnar personer med olika nivåer av förkunskaper.

PRIS
Vi vill att alla i Popkollos målgrupp ska kunna delta utifrån olika ekonomiska förutsättningar. Därför använder vi oss av olika prisnivåer på deltagaravgiften. Tanken med detta är att de som har möjlighet betalar lite mer, för att de som inte har möjlighet att betala lika mycket ska kunna betala lite mindre.
Vid det här evenemanget tillämpar vi sk. "Early Bird"-biljetter, som innebär att de billigaste biljetterna finns t.o.m 16 maj i begränsat antal.
Övriga priser finns fram tills dagen innan eventet, i begränsade antal.

Arrangör

VAD ÄR VKBP?
Vem Kan Bli Producent är en del av Popkollo och syftar till att
utmana strukturer inom studio- och producentvärlden och tillgängliggöra
teknik för en underrepresenterad grupp.

Vi verkar för en normkritisk strukturell förändring och för att skapa fler bilder av vem som kan bli och vara musikproducent. Vi gör detta genom att skapa förutsättningar, nätverk och en plattform för kvinnor och transpersoner som sysslar med musikproduktion och musikteknik.

Vi arrangerar föreläsningar, workshops, panelsamtal och läger, samt vårdar ett brett nationellt och internationellt nätverk.

Vem Kan Bli Producent finns i Stockholm, Göteborg och Malmö och drivs av Riksorganisationen Popkollo och dess lokalföreningar.

Lokal

Inter Arts Center Inter Arts Center, Bergsgatan 29, 214 22 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.