Vittnesmål: Erövra människan

11 mar 2018 12:00 - 13:00

Akvariet, Karl Johansgatan 1-3, 414 59 Göteborg


I samarbete med Överlevandegruppen och Zikaron från Judiska församlingen i Göteborg presenterar Sjöfartsmuseet Akvariet två vittnesmål från Förintelsen, överförda till yngre generationer.
Föranmälan krävs, anmäl dig via billetto.se/sjofartsmuseet-akvariet eller i museets reception 031-368 35 50.

Sön 11 mars, 12.00
Erövra människan

Mikael Levy, andra generationens överlevande, berättar sina föräldrars historia, generaliserar deras erfarenheter och drar paralleller till nutiden. Mikael talar om avhumaniseringen som gör allt möjligt och om att ta tillbaka värdet, värdigheten och världen.

- - -

Judiska församlingens Överlevandegrupp erbjuder personliga vittnesmål från Förintelsen till skolor, som ett komplement till skolans historieundervisning om Andra världskriget, Förintelsen och alla människors lika värde. Minnet av Förintelsen skall fungera som varningsklocka för att motverka antisemitism, rasism och främlingsfientlighet.Judiska församlingens överlevandegrupp har som övergripande syfte att göra överlevandegruppens verksamhet med kostnadsfria föreläsningar i skolor permanent.

Alla föreläsningar är kostnadsfria och vi rör oss över hela västra Sverige, även om vårt huvudsakliga uppdrag är att besöka skolor i Göteborg med närmaste omnejd. Våra föreläsare är framförallt andra generationens Överlevande, men även ett fåtal ur första generationen och tredje generationen. Vi anordnar också studiedagar för lärare.

Obligatorisk anmälan

Stängd