Visning av Franska tomten (Packhusplatsen)

Stenpiren, 411 21 Göteborg
10 jun 2021 14:00
5 aug 2021 15:00
Superarrangör
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

VISNING AV FRANSKA TOMTEN (PACKHUSPLATSEN)  

Franska tomten är ett historiskt smeknamn på den plats som nu heter Packhusplatsen. Namnet kom av att Frankrike fick frihandelsrättigheter i utbyte mot den karibiska ön St Barthélemy. Under denna visning kommer vi att prata om Franska tomten och dess koloniala historia speglad genom de byggnader och verksamheter som finns på platsen idag - de forna högkvarteren av ett transatlantiskt rederi, en domstol, ett casino, hamnen och havet – som knyter dåtid till nutid och Göteborgs stad till andra delar av världen.  
Franska tomten används som en startpunkt för biennalen och här får du möjlighet att på plats se och reflektera över hur dagens samhälle kan relatera till stadens historia utifrån en specifik plats. 

Datum: 10 juni, 17 juni, 1 juli, 8 juli, 5 augusti 
Tid: kl 14.00–15.00  
Plats: Samling på Stenpiren vid Delaware-monumentet 
Språk: Svenska 

Visningen är gratis. Det är ett begränsat antal på 12 personer per introduktion/visning. Det är drop in i mån av plats. Vi samlas på Stenpiren, Delaware-monumentet.  

Mer information hittas på Röda Sten Konsthalls hemsida.  
www.rodastenkonsthall.se 

Foto: Hendrik Zeitler

Profile picture
Röda Sten Konsthall

På Röda Sten Konsthall upplever du utställningar och föreställningar av svenska och internationella samtidskonstnärer. På husets fyra våningsplan kan du se allt från måleri och fotografi till performance, video och ljudkonst.

Eventet är avslutat

Visning av Franska tomten (Packhusplatsen)

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.