Virpi Pahkinen och Chieko Mori

13 apr 2016 19:00 - 20:00

Roxy, Adelsgatan 39, 621 57 Visby

Flerfaldigt prisbelönade Virpi Pahkinen har turnerat världen över som både koreograf och solodansare. Nu gäster hon Roxy i Visby med en exklusiv dans- och musikföreställning den 13 april. På scen uppträder Pahkinen själv tillsammans med den japanska kotospelaren Chieko Mori från Tokyo. Förutom dans och livemusik kommer kvällen bjuda på Pahkinens senaste dansfilmer.

Pahkinens föreställningar och verk har kritikerrosats i över 45 länder och 2014 mottog hon Cullbergpriset av Stockholm stad, med motiveringen: “Som ett djurlikt väsen, med meditativa, graciösa och minimalistiska uttryck, hänför och vidgar Virpi Pahkinen sin publik”.
Senast hon uppträdde i Visby var 2014 i föreställningen "Av Kalk är Du Kommen" i Sankt Nicolai ruin.

Föreställningen är en timme lång utan paus.

Pris: 160 kr

Röster om Virpi Pahkinen:

"Virpi Pahkinen är en av Sveriges främsta, mest älskade koreografer. Definitivt den mest pregnanta och egensinniga".
- Örjan Abrahamsson, Dagens Nyheter

”Det är som att Pahkinen med koreografin vill berätta om hur tänjbar mänskligheten är. Andligt och kroppsligt... Och hon gör något enastående när hon på det sättet töjer ut och förstorar det mänskliga.”
- Hedvig Weibull, Sveriges Radio

”Virpi Pahkinen är en världsdansare i ordets rätta mening. Hon dansar inspirerad av all världens traditioner, särskilt asiatiska, och hon uppträder runt hela klotet. Som solodansare framförallt, och som en alltmer unik arvtagerska av den första modernismens dansande kvinnliga solister och pionjärer. Och som helhet blir det en timslång resa in i en annan och kanske vackrare värld, där andliga tecken är närmare än de brukar för stressade och ytfixerade västerlänningar.”
- Margareta Sörenson, Aftonbladet

Biljett

Ej tillgänglig