skip to main content

Viola mitt på dagen

Viola mitt på dagen

Från Gratis

Plats

Datum

31 maj 2024 12:00 - 12:45
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Programmet bjuder på violamusik från tidigt 1700-tal till tidigt 1900-tal.

York Bowen hade en lång professionell relation med en viola virtuos, Lionel Tertis runt sekelskiftet 1800 och 1900 vilket hade till följd att Bowen skrev flera verk för viola. Hans verk för viola omfattar bland andra två sonater, en violakvartett, en violakonsert samt fantasin som framförs på programmet.

Runt 1720 skrev J.S. Bach en samling på sex sviter för cello som också med fördel kan framföras på viola. Här erbjuds sista tre satserna på sviten i d-moll.

Arpeggione var ett instrument som uppfanns 1823 men som nu har fallit i glömska. Den hade sex strängar och var stämd som en gitarr men spelades med en stråke som en cello. Schubert hann skriva en sonat för arpeggione men nu spelas verket mestadels på cello och viola.

PROGRAM;

York Bowen, Phantasy för viola och piano, op, 54
Tuomas Oravuo, viola
Georg Öqvist, piano

Johann Sebastian Bach, Svit nr 2 i d-moll, BWV1008, Sarabande, Minuet I och II, Gigue
Samuel Li, viola

Franz Schubert, Arpeggionesonaten i a-moll D821, Allegro Moderato, Adagio och Allegretto
Maria Jonsson
Estrid Gustavsson, viola
Georg Öqvist, piano

Lärare:
Sigge Ellen Nisbeth
James Opie
Steven Svensson

Lokal

Nathan Milsteinsalen, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer