skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Vinterviken Sunset Session 2023

Få biljetter kvar
Eventet är avslutat

Vinterviken Sunset Session 2023

Från 320,00 SEK

Plats

Datum

18 aug 2023 16:00 - 19 aug 2023 23:59

Beskrivning

VINTERVIKEN SUNSET SESSION 2023

VINTERVIKENS TRÄDGÅRD
MINIFESTIVAL
LIVE + DJS + DEKOR
BAR + MAT!
18/8 + 19/8
16:00 - 24:00

Praktisk info längst ned på sidan.

Med stöd från Stockholms stad.

Fredag 18/8

16:00 Lång-Kalle (DJ)
19:00 You Thant
20:00 Boys and Ivy
21:00 Terra
22:00 DJ TBA

Lördag 19/8

16:00 Vulkano (DJ)
18:00 Asta (Trädgårdsscenen)
19:00 Demekech
19:30 Chris Taylor (Trädgårdsscenen)
20:00 Edgar Homeros
21:00 Grant
22:00 Rawel (DJ)

Spotify: https://open.spotify.com/playlist/27Hod2PGJunYOAuJRbmPB2...

Vinterviken Sunset Session är minifestivalen som befäst sig som Stockholms mysigaste popfestival där stämning, atmosfär och alternativ popmusik står i fokus i sann DIY-anda. Beläget mellan Essingeledens brus och Alfred Nobels sprängfabrik hittar ni Vintervikens Trädgård, Stockholms finaste oas, strax söder om stan. Varmt välkomna till Vinterviken.

LINEUP


Fredag 18/8:
Terra
Terra är något så ovanligt som ett svenskt rockband som folk bryr sig om. Sedan debuten 2016 har Göteborgsbandet spelat sig till en ovanligt hängiven publik. Från norr till söder har de fyllt Sveriges indieklubbar och konserterna har beskrivits som både ljuvliga och brutala. På en av de senare singlarna ”Sällsynt” tog Terra en ny musikalisk riktning. Den följdes av utsålda spelningar i Lund, Göteborg och Stockholm som visade att fansen är redo att följa med. Nu är det dags igen!

Boys and Ivy
Ibland skapas ett band precis rätt i tiden och fyller ett tomrum. Boys and Ivy är exakt just det - en musikaliskt tätt sammanflätad duo som lyckas med konststycket att kombinera ett debuterande bands upptäckarlusta med ett erfaret låtsnickrande. Influenserna för duon kommer från en bred palett - från Alvvays direkthet via Beach House drömskhet till ABBA:s hitkänsla. "När Tilda Gunnarsson och Kevin Hamring växlar mellan sentimentala verser och storslagen poprefräng blir resultatet fullkomligt magnifikt.” Aftonbladet.

You Thant

You Thant är lika bekväma med side-chainade synthar, trummaskiner och experiment med fältinspelningar som med distade gitarrer, bas och trumset i en högljudd replokal. Deras genreöverskridande ska inte ses som en formel utan är istället ett resultat av kvintettens sökande efter något nytt och spännande. Efter deras andra album i fjol har de blivit lovordade av den svenska musikpressen och spelat på klubbar runt om i Sverige.

Lördag 19/8:
Grant
År 2018 tog GRANT svenska folket med storm när hon debuterade med singeln ”Waterline" och sitt hyllade debutalbum "In Bloom". Hennes vackra och dramatiska pop bidrar till en mystik och hennes röst förälskar man sig lätt i. Så här säger Grant om hennes senaste singel Kiss Me från albument ”Truth & Consequences” som dessutom är Grammis-nominerad i Årets Alternativa Pop: ”Den handlar både om att omdefiniera och återupptäcka varandra i ett förhållande. En kyss kan förändra allt och ”Kiss Me” var den sista biten som behövde komma på plats på albumet."

Edgar Homeros
Med genreöverskridande produktioner har Stockholmsartisten Edgar Homeros i ilfart befäst sig på den svenska musikscenen, och utsågs i april till Framtidens artist i P3 med motivationen “soul, singer-songwriter eller pop - oavsett vad vi kallar det så har en ny urkraft trätt in på den svenska musikscenen”. Fjolårets debutsingel ”Centerfolds" lyftes fram som en av Nöjesguidens favoriter, utsågs av P3 till "Veckans Hit" och benämndes tidigt av Jan Gradvall som en av de bästa debutanter han hört på väldigt länge.

demekech

demekech växte upp i ett kärleksfullt hem med en pappa från Sverige och en mamma adopterad från Etiopien. Att växa upp med en mixad bakgrund i en småstad i norra Sverige har varit svårt med den konstanta känslan att vara varken nog vit eller svart. Mellanförskapet fick henne att börja leta sig vidare, för att till slut hitta sin plats. Genom hennes ärliga texter och unika röst delar hon med sig av sina känslor och sin historia - som berättar vart hon befinner sig idag men också vart hon är på väg.

Asta
Asta är en up & coming-artist inom RnB/neo-soul med rötter från Tensta Gospel Choir. För sin debut-EP ”21 grams” blev hon under 2022 nominerad till årets nykomling i Kingsize. Hon bjuder på en sensuell och rå RnB som ger lyssnaren attityd, värme och kärlek. Hennes musikaliska språk är en blandning av kärlek, systerskap, äkthet och sårbarhet. Asta är en hungrig artist som både har ett lugn och närvaro som inte går att missa. Äkta hela vägen.

Chris Taylor
Stockholmsfödda Chris Taylor har sina rötter i soul med influenser av RnB. Hennes poesiskrivande förvandlades till den musik hon skapar idag med intima och avskalade texter som sätter ord på känslor man inte visste fanns. Hon spenderar mycket av sin tid bakom sitt piano och det var först när hon började lägga upp musik på Instagram under 2020 som hon började skriva och sjunga mycket på svenska. Det var som att hon hittade ett helt nytt språk där oändliga formuleringar tog utrymme.

- Det är inte tillåtet att ta med sig mat & dryck in på området. Servering finns på plats.
- Barn under 13 år går gratis. 
- Hundar är välkomna.
- Vid ankomst får man ett armband vilket möjliggör passager till och från festivalen.
- Har man en två-dagarsbiljett får man ett armband som gäller båda dagarna.
- Scenen består av ett segeltak, vilket skyddar från eventuella skurar.
- Det finns tillgängliga toaletter i trädgårdscaféet. Festivalen äger rum på markplan. Vid framkomlighetsproblem går det bra att köra runt på baksidan. Skriv meddelande till oss om ni har frågor om tillgängligheten.
- Kom i tid! DJs från 16 båda dagarna!

Artwork: Tilda Karlsson

Arrangör

Lokal

Vintervikens Trädgård, Vinterviksvägen 30, 117 65 Stockholm

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer