skip to main content

Vilma Flood + support: Wittmar

Vilma Flood + support: Wittmar

Från 220,00 SEK

Plats

Datum

27 apr 2024 19:00 - 23:59

Beskrivning

VILMA FLOOD
Sedan debutalbumet ”Moodswinger”, som hyllades unisont av svensk press 2019, har Vilma Flood setts flitigt turnerande, med höjdpunkter som ett utsålt Fasching i Stockholm, Dalhalla och finsmakarfestivalen Sthlm Americana, samt som gäst till Moonica Mac ihop med Sara Parkman i Så Mycket Bättre. Flood har dessutom medverkat på inspelningar av bland andra The Legends, Blood Music och I’m Kingfisher, samt gästat nyss nämnda Mac på Cirkus.

I våras släpptes albumet ”Flood” som bland annat ledde till framträdanden i SVT Babel, TV4 Nyhetsmorgon och en livespelning i Sveriges Radio. Albumet som skapades i mötet mellan Flood och producenten och låtskrivaren Hampus Norén (Sara Parkman etc) visade på en artist som verkligen utvecklat sin palett. Skira stråkar samsades med underfundiga synthmelodier och drömskt plockande nylonsträngade gitarrer. Den känsloladdat utåtriktade duetten med Loney Dear - ”All Nighter” - mötte den subtilt hymnliknande ”We Remain”. Albumet visade på en artist mitt i en pågående kreativ peak.

Efter en längre sommarturné med festivalspelningar har Vilma Flood återvänt till studion för att omtolka några av spåren på albumet - nu i mer avskalade versioner. Först ut är ”Flatlands” där det luftiga arrangemanget sätter fokus på Vilmas röst och berättande.

”Flatlands handlar om att bryta sig loss, trampa tillbaka och få upprättelse. Den är skriven i ren affekt och det var väldigt spännande att spela in den igen, texten blev mer självsäker i den här tappningen tycker jag.”

”Flatlands” finns ute den 20 oktober via Startracks.

WITTMAR
WITTMAR formades under några gnistrande klara nätter bland Dalarnas blåa berg och norrskenshimlar. Med sin sammetsmörka, skogsdoftande musikvärld - inspirerad av såväl folk/world och americana blues som surfrock - bjuder de med sin publik ut på en vindlande resa under stjärnorna.

Våren 2022 gjorde WITTMAR tre uppmärksammade singelsläpp varav det första, ‘Take it slow’, var bandets debut. Bandet är aktivt både i Sverige och utomlands, och har även delat scen med bl a Moonica Mac och The Hanged Man.

I vinter går dom in i studion för att skapa sitt debutalbum.

HYMN om singeln Take It Slow:
”Take It Slow” fångar ett jordnära uttryck som imponerar och där sånginsatsen sitter perfekt. Musiken är tidlös, med rötterna i traditionell folkrock och blues, vilket resulterar i en låt som borde attrahera musikälskare världen över.

Lokal

Skeppet GBG, Amerikagatan 2, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer