Eventet är avslutat

Venus-Genus: En Kamp För Rättvisa

129,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

19 maj 2022 - 21 maj 2022

Beskrivning

I årets föreställning befinner oss i 1920-talets Sverige. Årtiondet är ofta förknippat med “Det glada 20-talet”, en period då kulturblomstringen rådde i hela västvärlden. En helt ny värld med sång och dans öppnades när sådant som jazz fångade folket med storm. Men trots nytt mode, musik och svängande foxtrottdans fanns det alltid något som saknades bakom allt glitter och glamour. 

Kvinnor tilläts fortfarande inte ta del i politiken. Kvinnan tilläts fortfarande inte ha någon politisk talan. Kvinnan tilläts fortfarande inte rösta. 

Sverige styrs i denna pjäs av den, inte så ödmjuka, Dick. En statsminister vars hela personlighet går ut på att hata kvinnor och agera macho. Hur ska vi någonsin förändra detta samhälle med honom i spetsen? Precis denna fråga ställer sig Siw, Rut och Daisy, när de till slut fått nog och beslutar sig för att ta saken i egna händer. Dick ska inte vinna, inte den här gången. 

Resan mot jämställdhet blir dock inte lätt för de tre, unga kvinnorna. Alla står inte vid deras sida och under vägen möter de många motståndare till kvinnokampen. Kärleken, vänskapen och den slutgiltiga drömmen sätts på spel. Uppnås rättvisa till slut?

Arrangör

Lokal

Lunds Stadsteater Lunds Stadsteater, Kiliansgatan 13, 223 50 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.