Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

VAYTER releasekonsert Göteborg

Eventet är avslutat

VAYTER releasekonsert Göteborg

Från 170,00 SEK

Plats

Datum

14 sep 2019 19:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Release för VAYTER med Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic på Göteborgs Dramatiska Teater

Sångerskan och skådespelaren Anne Kalmerings röst liknar ingen annan. Hennes varma, humoristiska och själfulla tolkningar av sånger på jiddisch och ladino är en del av det unika judisk-svenska kulturarvet. Tillsammans med den kritikerrosade trion Stahlhammer Klezmer Classic släpper hon nu en efterlängtad skiva, som både förnyar klezmermusiken och visar dess enorma bredd.

Skivan heter Vayter – ”vidare, framåt” på jiddisch – och är en hyllning till alla de som vandrat före med sina sånger och sin musik. Konserten på Göteborgs Dramatiska Teater är den enda som Anne & gruppen gör i Göteborg i år.

En doft av såväl folkmusik, kammarmusik, världsmusik, teater och cabaret sveper förbi och ger oss upplevelsen av en kultur som närapå förintades under andra världskriget.

Sättningen är klassisk – sång, fiol, dragspel och cello – och arrangemangen är både suggestiva, vackra och lekfullt svängiga. 1999 blev Anne Kalmering, Semmy Stahlhammer och Miriam Oldenburg hoptussade för att spela på ett bröllop. När Semmy startade sin trio Stahlhammer Klezmer Classic tillkom Isabel Blommé. De har nu spelat tillsammans länge på stora och små scener, från gympasalar och skolor till radio, TV och Sveriges riksdag.

2018 släppte Stahlhammer Klezmer Classic albumet In Memory som fått lysande recensioner och nu kommer alltså cd:n Vayter, med sångerskan Anne Kalmering. Detta är deras skivdebut tillsammans trots att de spelat ihop under många år.

Skivan säljs till specialpris före och efter konserten.

”… judiska folksånger i sefardisk och ashkenazisk tradition, färgstarkt och personligt tolkade av Anne Kalmering & Stahlhammer” (SvD 2014)

”Kalmering präglar sångerna med sin varma, rökiga röst. Sorgset, lekfullt, starkt.” (Magnus Säll DN 2019)

Medverkande: 

Anne Kalmering – sång

Semmy Stahlhammer – fiol

Miriam Oldenburg – dragspel

Isabel Blommé – cello

Skivbolag: Kakafon Records kakafon.com

Pressansvarig: Christina Glaeser christina.glaeser@gmail.com

Vayter genomförs med bidrag av Musikverket och Statens kulturråd.

Göteborgs Dramatiska Teater är tillgänglighetsanpassad. Vill du komma med rullstol eller annat hjälpmedel ber vi dig kontakta teatern ca 1 timme eller mer i förväg så att vi kan göra plats i sittplatssystemet m.m. 

Arrangör

Arrangör av releasekonsert för skivan Vayter

Lokal

Göteborgs Dramatiska Teater Göteborgs Dramatiska Teater, Stigbergsliden 5, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer