skip to main content

Växtvandring - Sommarens ätbara skafferi

Växtvandring - Sommarens ätbara skafferi

Från 550,00 SEK

Plats

Beskrivning

Koka sylt på omogna tallkottar eller gör egen läsk av slånbär?

Under sommaren frodas det med ätbart från naturen, allt från blommor, träd, växter och rötter.
Att lära sig ta tillvara på dessa och skapa ett skafferi av råvaror till de månader som det växer mindre på är guld värt.

Att ta fram en burk med fermenterad ramslök eller inkokta tallkottar för att skapa en måltid med, när dessa råvaror inte finns i säsong är underbart

Lär dig om vad som finns att plocka ur naturens skafferi under sommaren och hur du på olika sätt kan ta tillvara på dessa, färskt eller hur du kan förädla och spara undan en smak.

EN TUR ÄR CA 2 TIMMAR LÅNG OCH VI KOMMER TALA OM VÄXTER SOM VI STÖTER PÅ LÄNGS TUREN OCH HUR DE KAN ANVÄNDAS I MATLAGNING OCH VAD SOM ÄR VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ.

VI KOMMER ÄVEN STANNA FÖR PAUS.
TA MED EGET FIKA/DRYCK OM DU VILL.

Tänk på att eventet kan bli inställt pga. nya restriktioner. Pengarna betalas då tillbaka (minus admin avgift).

Eventet kan även flyttas vid väldigt dåligt väder eller andra dåliga förutsättningar.Arrangör

Vem är Niki Sjölund - Neonatur

Med naturen som största intresse så beslutade jag mig 2016 för att börja jobba med smaker från naturen på heltid. Jag började med att sälja ätbart från naturen till ett 20-tal restauranger rumt om i Norden, samtidigt som jag jobbade hårt med att utbilda kockarna att lära sig mer själv.

Jag håller kurser för både privatpersoner och företag - beroende på säsong så är det allt från växter till svamp. Då maten är det som ligger i fokus så jobbar jag mycket med utomhusmatlagning där jag fokuserar på att väva in de vildplockade råvarorna tillsammans med hållbart framtagna produkter.

Att använda sig av naturen i matlagning är inte bara gott och bra för oss utan även väldig klimatsmart. Att låta sina gäster få en råvara som är plockad i närhet till restaurangen är att verkligen få smaka på dess terroir.

Att jobba i säsong är otroligt spännande och lärorikt i de nordiska klimatet och det gäller att man lär sig ta hand om dess råvaror för att kunna använda sig av smakerna året om i olika varianter.

2017 släppte jag tillsammans med Natur & Kultur boken Vildplockat som är en en inspirationsbok för nybörjare såväl för den med mer vana. Att låta naturen bli ditt skafferi, med fakta om ett 70-tal växer, svampar och blommor som går att äta.

2021 släpptes uppföljaren med namnet Vildplockad svamp, på samma förlag. Här fokuserar jag på de ätbara i form av enbart svamp med ett större fokus på matlagning i sig med svampen. Recept, tips och tricks.

Samtidigt som jag försöker inspirerar till en mer hållbar livsstil med naturen som hjälpmedel jobbar jag tillsammans med olika restauranger och företag för att utveckla dessa till mer hållbara och intressanta upplevelser.

Lokal

Sörmlandsleden etapp 1 - start Sörmlandsleden etapp 1 - start, Helsingborgsvägen 2, 121 53 Johanneshov

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer