Västerbron + Beverly Kills

23 mar 2019 19:00 - 23:59

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Oceanen och Blackbird Artists presenterar: Västerbron

Plats: Oceanen, Stigbergstorget
Datum: 22 mars
Tid: 19.00 - 01.00
Åldersgräns: 20 år 

Västerbron –  en poporkester med sin själ i punken, sitt hjärta i 90-talsindien och sin hjärna i någon slags skånsk emo.
Andra albumet ”Till vilket pris som helst” släpptes 2016 och följdes upp av spelningar runt om i Sverige och Norge. Bandet tog också emot priset Årets Rock i 2016 års GAFFA Awards. Albumet hyllades i flertalet tidningar – Gaffa gav 5 stjärnor och Festivalrykten gav 8 av 10 som välförtjänt betyg. Det har även hyllats av helt vanliga människor.

Även debutalbumet ”Idiotologi”(2014) var uppskattat och letade sig in på diverse årsbästalistor. När Musikguiden i P3 sammanfattade årets bästa låtar hamnade singeln ”Ännu en dag förgäves” på en hedrande 16:e-plats. 

Sedan starten har Västerbron gjort hundratals och åter hundratals spelningar – på allt från små svartklubbar, via gig ihop med band som bob hund och Hurula, till stora festivaler som by:Larm, Monsters of Rock(?!) och Umeå Open. På scen är Västerbron vid det här laget ett av Sveriges bästa och mest energiska liveband.

Bandets tredje skiva "Flyktbeteendervetenskap" släpptes 16 nov på anrika indielabeln Startracks och i support av denna ger sig Västerbron nu ut på vårturné.

Biljett

Ej tillgänglig