skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Vårt enda liv – den stora bokcirkeln #1

Eventet är avslutat

Vårt enda liv – den stora bokcirkeln #1

Från 175,00 SEK

Beskrivning

Uppmärksammade och hyllade boken Vårt enda liv av filosofen Martin Hägglund handlar i grunden om hur vi kan förändra våra liv, och förklarar hur vår strävan efter frihet och demokrati borde leda oss vidare bortom både religion och kapitalism.
Hägglund menar att vi i stället för att forma våra liv efter en religiös tro på livet efter döden bör fördjupa en sekulär tro som är hängiven vårt ändliga liv tillsammans – här och nu.
Han visar hur andliga frågor om frihet inte kan skiljas från ekonomiska och materiella villkor: allting handlar om hur vi behandlar varandra i det här livet och vad vi gör med vår tid.

Hösten 2022 har pjäsen Vårt enda liv – den stora bokcirkeln, skriven av Stina Oscarson, premiär i Stockholm. Som en del i arbetet med denna pjäs har under en tid en rad bokcirklar genomförts inom Stadsmissionens dagverksamhet.

Nu följs detta arbete upp med en serie om tre offentliga bokcirklar, ledda av regissören och författaren Stina Oscarson, där olika namnkunniga personer resonerar kring en rad centrala teman utifrån sin egen läsning av boken.
Hur läser ekonomer, präster, debattörer, filosofer och politiker Vårt enda liv? Vad har skavt, vad har inspirerat?
Vid varje tillfälle bidrar också en deltagare från Stadsmissionens bokcirklar till samtalet.

#1 Måndagen 7 mars klockan 18:30

Ann Heberlein, Agneta Stark, Mats Svegfors, Ruth Nordström, Reine Lööf

#2 Måndagen 14 mars klockan 18:30

Navid Modiri, Mona Sahlin, Kjell A Nordström, Annika Borg, Marie Adlén Lilja

#3 Måndagen 21 mars klockan 18:30

Torbjörn Tännsjö, Carl Rudbeck, Dmitri Plax, Maria Ludvigsson, Claus Haldin

Vid köp av biljetter för alla tre tillfällena bjuder vi på ett exemplar av Vårt enda liv!
Evenemangen genomförs i samarbete med Svenska kyrkans kulturscen Se människan.

Arrangör

Lokal

Stora Nygatan 7, 111 27 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer