skip to main content

VÅRSALONGEN - en exklusiv vinmässa

Få biljetter kvar

VÅRSALONGEN - en exklusiv vinmässa

Från 180,00 SEK

Beskrivning

Wine Tables Vårsalong 2024 - Vår smakresa genom vinets värld!

Efter fjolårets härliga höstsalong har vi bestämt oss för att fortsätta att skämma bort er med ännu en oförglömlig upplevelse - vårsalongen! En exklusiv vinmässa som ger dig chansen att prova goda viner från hela världen. Vi har höjt ribban med en ny, elegant lokal och samlat ännu fler av de mest framstående vinimportörerna för att bjuda på det bästa av det mesta under din provningsupplevelse. Självklart kommer även vår redaktion finnas på plats för att mingla och prata vin med just dig.

Din biljett innefattar ett provningsglas och ett utbud på närmare 250 viner från ett 20 tal importörer att utforska. Dessutom finns även det senaste numret av vårt magasin att lägga vantarna på. Du behöver inte köpa några kuponger eller liknande för att få prova vin, det ingår i din entrébiljett. Det finns möjlighet att köpa snacks på plats, inga större måltider.

Välkommen att skåla bland fågelkvitter och tulpaner samtidigt som du kan njuta av en dag fylld med goda viner, nära vänner och festlig musik.

Låt vårsalongen 2024 bli din biljett till en smakupplevelse utöver det vanliga!

Datum: Lördag 20:e april 2024

Plats: Posthuset, Vasagatan 28 i Stockholm
Tid: Pass 1 14.00-16.30
       Pass 2 17.30-20.00

Åldersgräns: 18 år (barn ej tillåta)

SÅ FUNKAR DET🍃

1. Boka det pass du vill besöka oss på.
2. På plats på vårsalongen så kan du hänga av dig i vår bevakade garderob till tonerna av skön jazzmusik
3. Ta ditt provningsglas (som är ditt och får tas med hem om du önskar, kanske har du redan ett från höstsalongen?) 
4. Utforska och prova över 200 viner, japp, det finns spottkoppar 😉. Allt ingår i din entrébiljett (OBS de guidade vinprovningarna nedan är ett tillägg och ingår inte i entrébiljetten)
5. När du provat färdigt och ditt pass är över är du välkommen till vår rosébar på gatuplan, här kan du köpa ett glas av vårens härliga rosévin 🌸

För dig som vill boka så erbjuder vi även vinprovningar att köpa till under dagen (observera att du behöver köpa inträdesbiljett + separat biljett till provningarna för att kunna delta. Du kan köpa biljett till våra provningar samtidigt som du köper din entrébiljett eller som tillägg senare)

 • VINPROVNING: Röd Bourgogne med Johan Edström Kl.13.00-13.45 (för att komma in på provningen behöver du visa upp din inträdesbiljett tillsammans med biljetten för vinprovningen)

Välkommen till en underhållande timme som bjuder på lika delar historia, vinkunskap och spännande anekdoter under ledning av esset och vin-nestorn Johan Edström. Den här gången ska vi djupdyka i ett av världens främsta vinområden, nämligen Bourgogne. Vad kan du förvänta dig? Ja, det vet man aldrig säkert när Herr Edström är i farten - men världsklass kan vi säkert lova!

 • VINPROVNING: Vulkanviner (Italien) med Åsa Johansson Kl.16.30-17.15 (för att komma in på provningen behöver du visa upp din inträdesbiljett tillsammans med biljetten för vinprovningen)

Vulkanviner är hetare än någonsin, och Italien är alltid på allas läppar. Därför är vi extra glada att kunna presentera den här provningen med ingen mindre än Italien-esset Åsa Johansson. För nej, det är alls inte bara på Sicilien som man stoltserar med vulkaniska jordar, samma typ av jordmån finns också på flera andra håll längs den italienska stöveln. Förbered dig på en timme fylld med initierad kunskap och fantastiska viner!

 • VINPROVNING: Sydafrika med Maja Berthas Kl. 16.30-17.15 (för att komma in på provningen behöver du visa upp din inträdesbiljett tillsammans med biljetten för vinprovningen)

Sydafrika, som i år firar 356 år av vinmakning och 30 år av demokrati, har väl aldrig varit mer spännande? I denna provning kommer vi att vältra oss i trender, områden, vinstilar och allt annat du kan tänkas vilja veta om Sydafrika som vin-nation. Vid rodret hittar ni Maja Berthas som med 20 års erfarenhet av Sydafrika i bagaget kommer leverera kunskap och anekdoter under en spännande timme. Detta missar ni väl inte?

 • GLASPROVNING med Jane Sandström, presenteras av Riedel Kl.13.00-14.00 (för att komma in på provningen behöver du visa upp din inträdesbiljett tillsammans med biljetten för vinprovningen)

Är det verkligen skillnad på glas och glas? Och i så fall varför? Faktum är att det verkligen är det, och det här är en provning som kommer att öppna ögonen på dig, och säkerligen också få dig att utbrista i ett och annat ”wow”. Provningsledare är Jane Sandström, en passionerad vinperson och en av de ledande experterna på just de olika nyanser som vinglasen lyfter fram. Det här vill du inte missa!

 • VINPROVNING: Olika stilar av mousserande med Andreas Grube Kl. 19.30-20.15. (för att komma in på provningen behöver du visa upp din inträdesbiljett tillsammans med biljetten för vinprovningen)

Bubbel, bubbel och ännu mer bubbel – kan det egentligen bli roligare? Nej, knappast. Under den här provningen kommer Andeas Grube ta er med på en smakfull resa genom olika länder, regioner, smaker och stilar av mousserande. Vad är det egentligen för skillnad på cava och crémant, brut och brut nature? Den här timmen är för dig som vill lära dig mer om olika nyanser av bubblor!

 • VINPROVNING: USA med Michel Jamais Kl. 19.30-20.15 (för att komma in på provningen behöver du visa upp din inträdesbiljett tillsammans med biljetten för vinprovningen)

Det som Michel Jamais inte kan om amerikanska viner är inte värt att veta, så är det bara. Denne vin-maestro har rest, vänt på så gott som varenda sten, provsmakat och lärt sig USA:s vinvärld på en nivå som är total världsklass. Under den här provningen kommer Michel att dela med sig av sin djupa kunskap under en timme där du också såklart får prova ett gäng magiska viner som visar på USA:s mångfacetterade vinflora.

Välkommen till vårsalongen för att smaka, umgås och bli inspirerad!

Vännerna på Wine Table 🍃Arrangör

Välkommen till Wine Table! 

Vi startade 2018 som ett digitalt vinmagasin, sedan dess har vi vuxit och ger numera också ut ett magasin som du hittar på vinbarer, restauranger och utvalda hotell runt om i Sverige. Sedan 2020 gör vi livesända vinprovningar och från 2023 gör vi även provningar hos oss på Rehnsgatan 24 i Stockholm. I vår lokal från vi plats max 30 personer vilket gör provningarna intima och personliga, vi håller provningar för alla nivåer och för att få delta och köpa din biljett måste du vara medlem hos oss, vilket du blir genom att signa upp dig på vårt nyhetsbrev här.

Kort om oss och vår vision:

För oss på Wine Table är det drycken som står i centrum och det vi dukar fram är noga utvalt och alltid provat av oss själva. Redaktionen består av Sveriges mest välrenommerade vinskribenter som med samlad erfarenhet har både bred och djup kunskap om både mat, vin och allsköns annat kopplat till njutningens underbara värld.

Två grundpelare i vårt arbete är dels den journalistiska integriteten där du som läsare och besökare kan lita på att det vi skriver/säger och tipsar om är personligt upplevda och provade viner. Den andra grundpelaren återspeglar vårt motto "drick mindre men bättre".

Följ oss gärna på Instagram, Facebook eller TikTok för vintips och dryckesinspiration.

Skål och välkommen till bords!

Lokal

Posthuset , Vasagatan 28, 111 20 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang
Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Upptäck mer
Liknande upplevelser