Världssläpp av Edward Snowdens biografi 'I allmänhetens tjänst'

Världssläpp av Edward Snowdens biografi I allmänhetens tjänst

Varmt välkommen att fira världssläppet av visselblåsaren Edward Snowdens självbiografi I allmänhetens tjänst på Rivals stora scen. Boken kommer att släppas simultant i mer än 30 länder, på ett koordinat klockslag.

Under kvällen kommer videomeddelanden från Edward Snowden att visas, där han själv berättar om boken, följt av samtal om de unika processerna kring såväl offentliggörandet av de läckta dokumenten som bokens utgivning. Därefter följer en diskussion om framtiden i massövervakningens tid. 

Medverkande: 

Moa Elf Karlén, Förlagschef på Leopard Förlag. Moa har lett det hemlighetsfulla arbetet kring utgivningen av Snowdens bok i Sverige. 

Ole von Uexkull, chef för Right Livelihood-stiftelsen. Ole är sannolikt den svensk som träffat Edward Snowden flest gånger. 

Brittis Edman, policychef och sakkunnig på Amnestys arbete med människorättsförsvarare. 

Samtalsledare: Brit Stakston, VD och digital strateg för Blankspot. 

Insläpp från 17:00, samtalet börjar 18:00. Efter kvällens programpunkter minglar vi vidare på Rivals bar. 

Mer om boken: 2013 chockade Edward Snowden världen när han bröt med den amerikanska underrättelsetjänsten och avslöjade att USA:s regering i hemlighet hade utvecklat verktyg för att i en enorm omfattning avlyssna telefoner samt läsa mejl och textmeddelanden – jorden runt. I boken berättar Snowden för första gången hela historien: hur han hjälpte till att skapa systemet för massövervakning, och varför han till slut bestämde sig för att avslöja det. För detta arbete tilldelades han Right Livelihood-priset 2014. Läs mer här.