Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Världsarvsjazzen 2022

Eventet är avslutat

Världsarvsjazzen 2022

Biljetter från Gratis

Plats

Datum

15 jul 2022 16:00 - 16 jul 2022 23:00

Beskrivning

Varmt och hjärtlig välkomna till en jazz-och folkmusikfestival i jazzpianisten Jan Johanssons anda! Som besökare omfamnas du av världsarv, kulturarv, hälsingenatur och musik av högsta kvalité. Här finns något för alla musikälskare och livsnjutare; vacker miljö, god mat och riktigt bra musik.

Den tredje helgen i juli, 15-17, kommer Världsarvsjazzen tillbaka till Hälsingegården Erik-Anders efter två år av digitala konserter. Vi vågar lova att Världsarvsjazzen 2022 kommer bli något alldeles särskilt. 

OM FESTIVALEN
Enheten för Kultur & Bibliotek, Söderhamns kommun arrangerar tillsammans med Hälsingegården Erik-Anders för nionde gången "Världsarvsjazzen – en jazz- och folkmusikfestival i Jan Johanssons anda" på Världsarvsgården Erik-Anders i Söderala. Festivalen arrangeras med stöd av Region Gävleborg och Söderhamns sparbanksstiftelse.

Under åren har Sveriges musikelit med artister som Rigmor Gustafsson, Stockholm Jazz Orchestra, Georgie Fame, Georg och Sarah Riedel, Nicolai Dunger, Jan Lundgren. Merit Hemmingsson, Nils Landgren Funk Unit, Sally Swag, The Real Group, Miriam Aida, Jonas Kullhammar, Janne Schaffer med flera spelat för en entusiastisk och lagom stor publik. Här är närheten till musiken, artisterna, Jan Johansson och världsarvet i fokus.

Varje år delas Jan Johansson stipendiet ut ur minnesfonden till Jan Johanssons minne. Fonden förvaltas av Svenska Musikerförbundet. Året efter utdelningen genomför stipendiaten sin stipendiekonsert i samband med festivalen. 2021 års stipendiat är Lina Nyberg.

PROGRAM 2022
Information om artister, program, tider, publikplatser, servering, bussar med mera uppdateras löpande. Håll utkik på vår facebooksida https://www.facebook.com/varld... eller www.varldsarvsjazzen.se 

Söndagens familjedag den 17 juli blir något alldeles extra! Electric Banana Band gästar oss och det kommer att bli djuriskt bra. 
Observera att biljetter till söndagen måste lösas enskilt
(Tvådagars-biljetter för fre & lör gäller alltså ej för söndagen).
Biljetterna löser du här: Electric Banana Band på Världsarvsjazzen! | Biljetter | Söderala | Musik | Billetto — Sweden

Vill du tänka lite extra på miljön? Åk buss ut till festivalen! 
Bussarna går från Rådhustorget i centrala Söderhamn (Obs! Endast förköp! 50 kr T o R)
Avgångar fre 15 juli  kl 16.00 & 18.00, retur 23.00
Avgångar lör 16 juli kl 14.00, 16.00, 18.00, retur 23.00

Mer information finns också på vår hemsida: www.varldsarvsjazzen.se
__________

I väntan på Världsarvsjazzen 2022 så kan vi rekommendera den digitala konserten från sommaren 2021 med Tall Tales och Amanda Ginsburg. Den hittar du här: 

Varmt välkomna till Världsarvsjazzen 2022!

Vi följer utvecklingen av pandemin, och följer självklart folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vid inställd festival får du pengarna tillbaka. 

Arrangör

Enheten Kultur & Bibliotek, Söderhamns kommun arrangerar konserter på Söderhamns teater, den årliga jazz- och folkmusikfestivalen Världsarvsjazzen samt samarrangemang med arrangörsföreningar runt om i Söderhamns kommun.

Lokal

Hälsingegård Erik-Anders Hälsingegård Erik-Anders, Asta 728, 826 61 Söderala

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.