skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Vårkonsert med Stockholms Studentsångare

Eventet är avslutat

Vårkonsert med Stockholms Studentsångare

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

6 maj 2023 16:00 - 17:30

Beskrivning

Årets vårkonsert med Stockholms Studentsångare lär bli något alldeles extra, med ett program fyllt med några av den klassiska musikens mäktigaste verk! För att göra musiken full rättvisa har vi bjudit in de mest framstående gäster vi kan uppbringa: en orkester ur Kungliga Hovkapellet och den världsberömda alten Anna Larsson. Självklart kommer vi även att framföra ett antal av våra mest älskade vårsånger - det är ju trots allt en vårkonsert med Stockholms Studentsångare...

Varmt välkommen till en vidunderlig vårkonsert med extra alt + extra allt!


Medverkande:

Stockholms Studentsångare

Anna Larsson, alt

Orkester ur Kungliga Hovkapellet

Dirigent: Pelle Olofson


Ur programmet:

Brahms: Altrapsodi

Gounod: Soldatkören ur Faust

Wagner: Das Liebesmahl der Apostel

Vårsånger


Om Stockholms Studentsångare

Stockholms Studentsångare är en akademisk manskör som grundades 1905. Idag är kören med sina drygt 50 aktiva sångare den främsta manskören i Stockholm. De traditionella vår- och julkonserterna, då kören ofta arbetar med namnkunniga solister, utgör stommen av verksamheten, tillsammans med de traditionella framträdandena vid Valborgsfirandet på Skansen och nationaldagskonserterna i Slottskyrkan och Riddarhuset. Utöver det fylls kalendern av den årliga höstkonserten, resor, samarbeten med andra körer, inte minst systerkören Stockholms Akademiska Damkör (SAD), samt olika typer av framträdanden på uppdrag av bland annat Stockholms Universitet och Hovet. Stockholms Studentsångare leds sedan 2012 av dirigent Pelle Olofson.

[Foto: David Thunander]


Om Anna Larsson

Hovsångerskan Anna Larsson är en sångerska med bred repertoar. Hon har sedan debuten med Berliner Philharmoniker och Claudio Abbado 1996 sjungit med i princip samtliga stora orkestrar i världen så som Wiener Philharmoniker, London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Radio France Paris, Lucerne Festival Orchestra, New York Philharmonic Orchestra, LA Philharmonic Orchestra och Chicago Symphony. På operascenen har hon sjungit Erda, Waltraute och Fricka i ett stort antal uppsättningar av Wagners Ring, samt Kundry i Wagners Parsifal. Hon har även gjort Zia Principessa i Puccinis Suor Angelica, Genevieve i Debussys Pelleas et Melisande, Klytaimnestra i Strauss Elektra, Delila i Saint-Saëns Samson et Dalila, Miss Quickly i Verdis Falstaff, Orfeus i Glucks opera och ett antal Händelroller på bland annat La Scala, Berliner Staatsoper, Deutsche Oper, Wiener Staatsoper, Covent Garden London, Opera Bastille i Paris, Kungliga Operan i Stockholm, Salzburg Festival, Verbier Festival och Proms i London.

Anna är invald i Musikaliska Akademien, har erhållit H.M. Konungens Litteris et Artibus samt Kungens Medalj av 8e ordningen. 2011 utsågs hon till Hovsångerska.

[Foto: Anna Thorbjörnsson]


Om Kungliga Hovkapellet

Kungliga Hovkapellet är en av världens äldsta fortfarande verksamma orkesterinstitutioner. Orkestern räknar sina anor ända från 1526 då hovets musiker för första gången upptogs i hovstatens räkenskaper av Gustav Vasa som därmed lade grunden till ett hovkapell. Under lång tid var Hovkapellet direkt knutet till hovet i Stockholm och bestod av både vokala och instrumentala krafter. Tidigare glansperioder i Hovkapellets historia inföll bland annat på 1600-talet då kapellet leddes av medlemmar av familjen Düben, och från 1730-talet under hovkapellmästare som Johan Helmich Roman och Francesco Uttini. Med de s.k. Riddarhuskonserterna under Romans ledning inleddes den första regelbundna offentliga konsertverksamheten i Stockholm. Från 1773 tjänstgör Hovkapellet vid Kungliga Operan, eftersom Operan fram till 1880-talet också räknades som tillhörigt hovet.

Arrangör

Stockholms Studentsångare (Stockholms Studentsångarförbund, SSSF) är en akademisk manskör som grundades 1905. Idag är kören med sina drygt 50 aktiva sångare den främsta manskören i Stockholm. De traditionella vår- och julkonserterna, då kören ofta arbetar med namnkunniga solister, utgör stommen av verksamheten, tillsammans med de traditionella framträdandena vid Valborgsfirandet på Skansen och nationaldagskonserterna i Slottskyrkan och Riddarhuset. Utöver det fylls kalendern av den årliga höstkonserten, resor, samarbeten med andra körer, inte minst systerkören Stockholms Akademiska Damkör (SAD), samt olika typer av framträdanden på uppdrag av bland annat Stockholms Universitet och Hovet. Stockholms Studentsångare leds sedan 2012 av dirigent Pelle Olofson.

Lokal

Gustaf Vasa kyrka, Karlbergsvägen 1-5, 113 27 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer