Vårgårda - Nostalgifestivalen och Live & Rockin 2022

10 jun 2022 18:00
12 jun 2022 02:00
Superarrangör
Biljetter 200,00 SEK - 550,00 SEK
Biljetter 200,00 SEK - 550,00 SEK

Nostalgifestivalen och Live & Rockin’ 2022 

Nostalgifestivalen i Vårgårda -Ett Mecka för bilar, musik, prylar, saker och ting från förr.

Boka ditt festivalpass nu och försäkra dig om en plats på 2022-års allra roligaste helg!!!

(För information om bokning av camping på Tånga Hed se längre ner)

Nostalgifestivalen i Vårgårda (lördag 11e juni 2022 kl 10-16 ) är årets absoluta höjdpunkt för alla med intresse för finbilar, vintage- o retroprylar samt genuint svängig rotmusik. Den tillhörande kvällsfesten, "Live & Rockin' - Klackarna i Taket" (11e-12e juni 2021) är en tvådagars rockabilly-festival som hålls dels i Vårgårda Folkets Park belägen ca 1,2 km från Tångahed där Nostalgifestivalen arrangeras samt i en festlokal uppe på Tånga i anslutning till campingen.

Solen lyser varmt över den gamla militärförläggningen Tångahed i Vårgårda . Populära Nostalgifestivalen går av stapeln här andra lördagen i juni varje år och har gjort platsen välkänd i bilträffkretsar. Köerna av läckra amerikanare, hot-rods och europeiska finbilar som vallfärdat till träffen ringlar sig kilometervis. Den goda stämningen är svåröverträffad. Överallt pockar olika attraktioner på besökarnas gunst och uppmärksamhet.

Vintage- och retromarknad, bilar och musik

Förutom alla de fina bilarna bjuder Nostalgifestivalen också på vad som förmodligen är en av Europas största och mest välorganiserade vintage- och retromarknader. Säljare med exklusivt och nostalgibetonat utbud är fördelade på en yta som mäter tretusen kvadratmeter inomhus och ännu större yta utomhus. Tonerna från rockabilly-, country- och bluesartister hörs från olika platser inne på området och atmosfären är minst sagt unik.

Den som vill kan ta sig en karuselltur i ett äkta femtiotalstivoli. Intrycken från de många olika roliga, lärorika och intressanta utställningar som alla har genuint nostalgitema lever kvar länge. De bidrar starkt till att ett besök på Nostalgifestivalen i Vårgårda är en absolut nödvändighet för alla med intresse för finbilar, unika saker från förr och bra musik. Det finns dessutom en tempererad pool och en bowlinghall inne på området. Allt detta gör Nostalgifestivalen till en familjevänlig tillställning långt utöver det vanliga. Folk i alla åldrar trivs här. 

Gigantisk vintagemarknad


Kvällsfest i genuin folkparksmiljö samt i festlokal på Tångahed.

Eva Eastwood i Vårgårda 2019

(foto Ulla Hjelmér)

Även den tillhörande kvällsfesten, Live & Rockin’ – Klackarna i Taket lockar årligen stor publik och namn som exempelvis Nisse Hellberg, Fatboy, Eva Eastwood, Wildfire Willie, Jack Baymoore & The Bandits, Finska Mike Bell & The Belltones, Rockin' 8-Balls och The Fanatic IV. Engelska The Blue Cats, Hubcaps, Minnesota Moliners, Maggie Mae & Three Sparks, Svante Grundberg/Nattsudd, Riley McOwen & The Sleazy Rustic Boys, Green Line Travelers, Cherry Tess, norska The Lucky Bullets, Mike Teardrop Trio och The Refreshments är bara några av alla de toppnamn som genom åren sett till att dansgolvet är välfyllt. Två helkvällar och vi garanterar en baluns långt utöver det vanliga!!!

FREDAG 10 juni 2022 kl 20-24 (Tångahed, Vårgårda)
LÖRDAG 11 juni kl. 19-01 (Folkets Park, Vårgårda)

Artister för 2022 kommer att presenteras löpande under vintern. Men idel toppartister blir det såklart ;-)

(foto Angelica Lyckborg)

Total folkfest!
Nostalgifestivalen har funnits sedan 2004 och besökarantalet har växt för varje år. Sammanhållningen och gemenskapen bland besökarna är god och scenerna som utspelas beskrivs bäst i termer och uttryck i stil med ”total folkfest” och ”glädjeyra”. Campingplats och hotellrum är hårdvaluta i Vårgårda den helg i juni då Nostalgifestivalen fyras av.

Festivalpasset innefattar entré och köföreträde på Nostalgifestivalen (lördag, Tånga Hed kl 10:00-16:00) samt båda kvällarna på Live & Rockin' - Klackarna i Taket (fredag kl 19-24 i en festlokal på Tångahed och lördag kl 19-01 i Vårgårda Folkets Park). 

OBS VIKTIG INFORMATION ANG BOKNING AV CAMPING & BOENDE PÅ TÅNGA:

För att kunna boka camping eller vandrarhem på Tångahed behöver du också lösa entré till festivalen (campingytan är belägen inne på entrébelagt område). 

Festivalpass bokas via Billetto. 

 1. Skicka mail till campingen (info@tangahed.se) och reservera de platser/rum ni vill ha. Uppge namn, adress och mobilnummer samt eventuella önskemål beträffande camping eller vandrarhem. Ni får då en bekräftelse och har därefter 24 timmar på er att via Billetto boka festivalpass/entré till alla i sällskapet. Billetto-ID som finns på era biljetter måste ni  maila till campingen för att säkra er plats. Har Tånga ej fått era biljettnummer efter 24 timmar släpps er reservation av campingplats/rum. Utan festival- eller dagpass går det ej att boka campingplats/vandrarhem

   2. Tångahed camping & vandrarhem tar hand om din bokning i turordning. Först till kvarn. Campingen brukar snabbt bli full och vi meddelar här när det börjar bli ont om platser på Tånga. Skynda att boka biljetter samt boende för att vara säker på att få plats!

    3. Tångahed Camping & Vandrarhem tar emot eventuella önskemål om specifika platser mm och försöker tillgodose dessa i mån av möjlighet. 

    4. För att boka plats på Tångahed är minimum 2 nätter

    Priset på campingplats är 

    500:- per dygn (ordinarie camping, Talldungen samt IP) med el 

    400:- per dygn (Ljungheden) utan el

    Priser i vandrarhemmet ligger på:

    Tvåbäddsrum 700:-/natt oavsett om man är 1 eller 2 personer i rummet

    Fyrbäddsrum 1200:-/natt oavsett om man är 1 upp till 4 personer i rummet

    Slutstädning 200kr/rum

    Lakanspaket 150kr/st

    Lakan och städning är självklart helt frivilligt.

    OBS All korrespondens ang boende på Tånga under festivalhelgen sker via epost: info@tangahed.se

    Vi ses i Vårgårda 10-11e juni 2022

    (foto Ulla Hjelmér)

    (foto Ulla Hjelmér)

    Vill du gå på fler events?

    Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.