Vårgårda - Nostalgifestivalen och Live & Rockin 2019

7 jun 2019 19:00 - 9 jun 2019 01:00

Tånga Hed, 447 22 Vårgårda, 447 22 Vårgårda

Nostalgifestivalen i Vårgårda -Ett Mecka för bilar, musik, prylar, saker och ting från förr.


Boka ditt festivalpass nu och försäkra dig om en plats på 2019-års allra roligaste helg!!!

Nostalgifestivalen i Vårgårda (lördag 8e juni kl 10-16 ) är årets absoluta höjdpunkt för alla med intresse för finbilar, vintage- o retroprylar samt genuint svängig rotmusik. Den tillhörande kvällsfesten, "Live & Rockin' - Klackarna i Taket" (7e-8e juni) är en tvådagars rockabilly-festival som hålls dels i Vårgårda Folkets Park belägen ca 1,2 km från Tångahed där Nostalgifestivalen arrangeras samt i en festlokal uppe på Tånga i anslutning till campingen.

Solen lyser varmt över den gamla militärförläggningen Tångahed i Vårgårda . Populära Nostalgifestivalen går av stapeln här andra lördagen i juni varje år och har gjort platsen välkänd i bilträffkretsar. Köerna av läckra amerikanare, hot-rods och europeiska finbilar som vallfärdat till träffen ringlar sig kilometervis. Den goda stämningen är svåröverträffad. Överallt pockar olika attraktioner på besökarnas gunst och uppmärksamhet.

(foto Angelica Lyckborg)

Vintage- och retromarknad, bilar och musik

Förutom alla de fina bilarna bjuder Nostalgifestivalen också på vad som förmodligen är en av Europas största och mest välorganiserade vintage- och retromarknader. Säljare med exklusivt och nostalgibetonat utbud är fördelade på en yta som mäter tretusen kvadratmeter inomhus och ännu större yta utomhus. Tonerna från rockabilly-, country- och bluesartister hörs från olika platser inne på området och atmosfären är minst sagt unik.

Den som vill kan ta sig en karuselltur i ett äkta femtiotalstivoli. Intrycken från de många olika utställningarna som alla har genuint nostalgitema lever kvar länge och bidrar starkt till att ett besök på Nostalgifestivalen i Vårgårda är en absolut nödvändighet för alla med intresse för finbilar, unika saker från förr och bra musik. Dessutom finns det en tempererad pool och en bowlinghall inne på området. Allt detta gör Nostalgifestivalen till en familjevänlig tillställning långt utöver det vanliga. Folk i alla åldrar trivs här.

2019 bjuder festivalen som brukligt också på roliga, lärorika och intressanta utställningar


Kvällsfest i genuin folkparksmiljö samt i festlokal på Tångahed.

(foto Ulla Hjelmér)

Även den tillhörande kvällsfesten, Live & Rockin’ – Klackarna i Taket lockar årligen stor publik och namn som exempelvis Nisse Hellberg, Fatboy, Eva Eastwood, Wildfire Willie, Jack Baymoore & The Bandits, Finska Mike Bell & The Belltones, Rockin' 8-Balls och The Fanatic IV. Engelska The Blue Cats, Hubcaps, Minnesota Moliners, Maggie Mae & Three Sparks, Svante Grundberg/Nattsudd, Riley McOwen & The Sleazy Rustic Boys, Green Line Travelers, Cherry Tess, norska The Lucky Bullets och The Refreshments är bara några av alla de toppnamn som genom åren sett till att dansgolvet är välfyllt. Två helkvällar och vi garanterar en baluns långt utöver det vanliga!!!

FREDAG 7 juni 2019 kl 20-24 (Tångahed, Vårgårda)
LÖRDAG 8 juni kl. 19-01 (Folkets Park, Vårgårda)


(foto Angelica Lyckborg)

Total folkfest!
Nostalgifestivalen har funnits sedan 2004 och besökarantalet har växt för varje år. Sammanhållningen och gemenskapen bland besökarna är god och scenerna som utspelas beskrivs bäst i termer och uttryck i stil med ”total folkfest” och ”glädjeyra”. Campingplats och hotellrum är hårdvaluta i Vårgårda den helg i juni då Nostalgifestivalen fyras av.

Festivalpasset innefattar entré och köföreträde på Nostalgifestivalen (lördag, Tånga Hed kl 10:00-16:00) samt båda kvällarna på Live & Rockin' - Klackarna i Taket (fredag kl 19-24 i en festlokal på Tångahed och lördag kl 19-01 i Vårgårda Folkets Park). 


OBS VIKTIG INFORMATION ANG BOKNING AV CAMPING & BOENDE PÅ TÅNGA:

För att kunna boka camping eller vandrarhem på Tångahed behöver du också lösa entré till festivalen (campingytan är belägen inne på entrébelagt område). 

Festivalpass bokas via Billetto. 

 1. Skicka mail till campingen (info@tangahed.se) och reservera de platser/rum ni vill ha. Uppge namn, adress och mobilnummer samt eventuella önskemål beträffande camping eller vandrarhem. Ni får då en bekräftelse och har därefter 24 timmar på er att via Billetto boka festivalpass/entré till alla i sällskapet. Billetto-ID som finns på era biljetter måste ni  maila till campingen för att säkra er plats. Har Tånga ej fått era biljettnummer efter 24 timmar släpps er reservation av campingplats/rum. Utan festival- eller dagpass går det ej att boka campingplats/vandrarhem

   2. Tångahed camping & vandrarhem tar hand om din bokning i turordning. Först till kvarn. Campingen brukar snabbt bli full och vi meddelar här när det börjar sina om platser på Tånga. Skynda att boka biljetter samt boende för att vara säker på att få plats!

    3. Tångahed Camping & Vandrarhem tar emot eventuella önskemål om specifik platser mm och försöker tillgodose dessa i mån av möjlighet. 

    4. För att boka plats på Tångahed är minimum 2 nätter

    Priset på campingplats är 

    500:- per dygn med el 

    400:- per dygn utan el

    Priser i vandrarhemmet ligger på:

    Tvåbäddsrum 700:-*/natt

    Fyrbäddsrum 1200:-*/natt

    Slutstädning 200kr/rum

    Lakanspaket 150kr/st

    Lakan och städning är självklart helt frivilligt.

    OBS All korrespondens ang boende på Tånga under festivalhelgen sker via epost: info@tangahed.se

    Vi ses i Vårgårda 7-8e juni 2019

    (foto Ulla Hjelmér)

    (foto Ulla Hjelmér)

    (foto Ulla Hjelmér)

    Festivalpass, Gäller hela Nostalgifestivalen , fredag kväll samt hela lördagen Ej tillgänglig
    Dagbiljett Nostalgifestivalen, gäller endast Lördag kl 10-16. Ej tillgänglig