Vårgårda - Nostalgifestivalen och Live & Rockin 2018

8 jun 2018 19:00 - 10 jun 2018 00:00

Tångahed (dagen + fredag kväll), Folkets Park (lördag kväll), Vårgårda, 44722 Vårgårda

Nostalgifestivalen i Vårgårda -Ett Mecka för bilar, musik, prylar, saker och ting från förr.


Boka ditt festivalpass nu och försäkra dig om en plats på 2018-års allra roligaste helg!!!

Nostalgifestivalen i Vårgårda (lördag 9e juni kl 10-16 ) är årets absoluta höjdpunkt för alla med intresse för finbilar, vintage- o retroprylar samt genuint svängig rotmusik. Den tillhörande kvällsfesten, "Live & Rockin' - Klackarna i Taket" (8e-9e juni) är en tvådagars rockabilly-festival som hålls i Vårgårda Folkets Park belägen ca 1,2 km från Tånga Hed där Nostalgifestivalen arrangeras.

Solen lyser varmt över den gamla militärförläggningen Tångahed i Vårgårda . Populära Nostalgifestivalen går av stapeln här andra lördagen i juni varje år och har gjort platsen ökänd i bilträffkretsar. Köerna av läckra amerikanare, hot-rods och europeiska finbilar som vallfärdat till träffen ringlar sig kilometervis. Den goda stämningen är svåröverträffad. Överallt pockar olika attraktioner på besökarnas gunst och uppmärksamhet.

(foto Angelica Lyckborg)

Vintage- och retromarknad, bilar och musik

Förutom alla de fina bilarna bjuder Nostalgifestivalen också på vad som förmodligen är en av Europas största och mest välorganiserade vintage- och retromarknader. Säljare med exklusivt och nostalgibetonat utbud är fördelade på en yta som mäter tretusen kvadratmeter inomhus och ännu större yta utomhus. Tonerna från rockabilly, country och blues-artister hörs från olika platser inne på området och atmosfären är minst sagt unik.

Den som vill kan ta sig en karuselltur i det äkta femtiotalstivolit. Intrycken från de många olika utställningarna som alla har genuint nostalgitema lever kvar länge och bidrar starkt till att ett besök på Nostalgifestivalen i Vårgårda är en absolut nödvändighet för alla med intresse för finbilar, unika saker från förr och bra musik. Nostalgifestivalen är en familjevänlig tillställning långt utöver det vanliga. Folk i alla åldrar trivs här.

2018 bjuder festivalen bl.a på en fin Elvis-utställning samt en unik utställning om den populära drycken Champis som firar sitt 100-års jubileum på festivalen.


Kvällsfest i genuin folkparksmiljö under två dagar

(foto Ulla Hjelmér)

Även den tillhörande kvällsfesten, Live & Rockin’ – Klackarna i Taket lockar årligen stor publik och namn som exempelvis Nisse Hellberg, Fatboy, Eva Eastwood, Wildfire Willie, Jack Baymoore & The Bandits, Finska Mike Bell & The Belltones, Rockin' 8-Balls och The Fanatic IV. Engelska The Blue Cats, Hubcaps, Minnesota Moliners, Maggie Mae & Three Sparks, Svante Grundberg/Nattsudd och The Refreshments är bara några av alla de toppnamn som genom åren sett till att dansgolvet är välfyllt. Två helkvällar i anrika Vårgårda Folkets Park!!! Live & Rockin är en riktig festival draperad i genuin folkparksmiljö!!! Vi garanterar en baluns långt utöver det vanliga!!!

FREDAG 8 juni kl 19-24 (Folkets Park, Vårgårda)

Barntwisters (Eskilstuna)

The Lucky Bullets (Norge)

Cherry Tess (Kalinge)

LÖRDAG 9 juni kl. 19-01 (Folkets Park, Vårgårda)

Ed Cavin & The Blue Kings (Enviken)

The Green Line Travelers (Stockholm)

Mike Bell & The Belltones (Finland)

Riley McOwen & The Sleazy Rustic Boys (Enviken)

(foto Angelica Lyckborg)

Total folkfest!
Nostalgifestivalen har funnits sedan 2004 och besökarantalet har växt för varje år. Sammanhållningen och gemenskapen bland besökarna är god och scenerna som utspelas beskrivs bäst i termer och utryck i stil med ”total folkfest” och ”glädjeyra”. Campingplats och hotellrum är hårdvaluta i Vårgårda den helg i juni då Nostalgifestivalen fyras av.

Festivalpasset innefattar entré och köföreträde på Nostalgifestivalen (lördag, Tånga Hed kl 10:00-16:00) samt båda kvällarna på Live & Rockin' - Klackarna i Taket (fredag kl 19-24 och lördag kl 19-01 i Vårgårda Folkets Park). Du sparar pengar på att välja festivalpass jämfört med att lösa separata entréer.


OBS VIKTIG INFORMATION ANG BOKNING AV CAMPING & BOENDE PÅ TÅNGA:

För att kunna boka camping eller vandrarhem på Tångahed behöver du först boka entré till festivalen. Efter det att du bokat biljett(er) kontaktar du campingen på denna mailadress: info@tangahed.se

1. Uppge de biljettnummer du får när du köper biljett(er) till Vårgårda 2018, namn och kontaktuppgifter samt eventuella önskemål beträffande camping eller vandrarhem.

2. Tångahed camping & vandrarhem tar hand om din bokning i turordning. Först till kvarn. Campingen brukar snabbt bli full och vi meddelar här när det börjar sina om platser på Tånga. Skynda att boka biljetter samt boende för att vara säker på att få plats!

3. Fram till 1/11 2017 tog Tångahed Camping & Vandrarhem emot eventuella önskemål om specifik plats och försökte tillgodose dessa i mån av plats. Efter detta datum bokas du in på de platser som är lediga.

4. För att boka plats på Tångahed är minimum 2 nätter

Priset på campingplats är 400:- per dygn.

Priser i vandrarhemmet ligger på:

Enkelrum 365:-*/natt

2-bäddsrum 600:-*/natt

Flerbäddsrum från 300:-/person*/natt

OBS alla i campingsällskapet måste ha löst festivalentré via förköp (boendet är beläget inne på entrébelagt område). All korrespondens ang boende på Tånga under festivalhelgen sker via epost: info@tangahed.se

Vi ses i Vårgårda 8-9e juni 2018


(foto Ulla Hjelmér)

(foto Ulla Hjelmér)

(foto Ulla Hjelmér)

Festivalpass, Gäller hela Nostalgifestivalen dag samt kväll hela helgen fredag & lördag. Hanterings- och kortavgift inkluderad i priset. Ej tillgänglig