skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Våra egna helgon – en graffitiworkshop!

Eventet är avslutat

Våra egna helgon – en graffitiworkshop!

Från Gratis

Plats

Flera tidpunkter

30 oktober 2021 - 31 oktober 2021
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Våra egna helgon – en graffitiworkshop!

Allhelgonahelgen närmar sig och vi frågar oss, vad är egentligen ett helgon? Hur blir någon ett helgon? Vad kan ett helgon vara och har du kanske någon som du vill porträttera som ett helgon?
Skissernas Museum och Lunds konsthall erbjuder under två dagar flera graffitiworkshops tillsammans med två inbjudna konstnärer på Stenkrossen i Lund.

På Stenkrossens graffitiväggar växer bilder av våra egna helgon fram. Tillsammans med konstnärerna Kim Demåne och Ossian Theselius skapar vi under fyra workshoptillfällen olika visualiseringar kring temat ”Helgon” med klassiska tekniker inom graffitimåleri.Kim Demåne
Kim Demåne är född 1988 i Ronneby. Han är en konstnär verksam inom muralmålning, teckning, animation och skulptur.
Parallellt med kommersiella projekt har Kim utvecklat ett universum för att utforska sin egen fantasi. En ändlös resa i tecknade scenarier. Demåne har en bakgrund inom grafisk design och har utövat gatukonst i flera svenska städer och även internationellt.Ossian Theselius
Ossian Theselius är född i Stockholm 1983. Han jobbar huvudsakligen i sin hemstad Malmö, men har även gjort muralmålningar runtom i världen – bland annat i USA, Marocko, Mexiko och Indien. Han började sin konstnärliga resa som ung och har experimenterat med många olika tekniker. I sitt konstnärskap arbetar han ofta kollaborativt med andra konstnärer och gör gärna workshops.Skissernas Museum och Lunds Konsthall i samarbete med Stenkrossen

Skissernas Museum är ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. Fri entré för studerande och unga under 25 år.

Lunds konsthall invigdes 1957 och ritades av arkitekten Klas Anshelm. Konsthallen har fri entré och en central placering vid ett av stadens största torg, Mårtenstorget.

NÄR?

30 OKT 09.30-12.30, 13.30-16.30

31 OKT 09.30-12.30, 13.30-16.30

BESÖKSINFORMATION

  Workshopen är kostnadsfri. Begränsade platser och föranmälan krävs. Anmälan sker till ett workshoptillfälle á 3 tim.
  Målgrupp: 10-18 år
  Oömma kläder rekommenderas!

  TILLGÄNGLIGHET

  Workshopen arrangeras utomhus vid Stenkrossens graffitiväggar och är lämplig för alla.

  VAR?

  Stenkrossen, Lund

  KONTAKTINFORMATION

  Skissernas Museum: Magdalena Sigmond eller Linnéa Mcshane, Konstpedagoger, 046 - 222 02 65
  magdalena.sigmond@skissernasmuseum.lu.se, linnea.mcshane@skissernasmuseum.lu.se

  Lunds konsthall: Paula Ludusan Gibe, kurator konstförmedling.
  paula.ludusangibe@lund.se

  Programmet arrangeras i samband med Bästa Biennalens konstbiennal 2021, en konstfestival för barn och unga. Bästa Biennalen äger rum från 23 oktober till 7 november i hela södra Sverige och vänder sig till barn och unga som får uppleva och skapa konst tillsammans. Besök Bästa Biennalens hemsida för utförligt program www.bastabiennalen.se

  Arrangör

  Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art är ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. 

  Lokal

  Stenkrossen Stenkrossen, Kastanjegatan 13, 223 59 Lund

  Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

   Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

   Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

   Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

   Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

   Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

  Upptäck mer