Vanille – BUFF skolfestival 2021

17 mar 2022 08:00
18 mar 2022 08:00

Filminformation

Frankrike, Schweiz, 2020. Franskt, guadeloupisk kreolskt tal. Svensk text. Regi: Guillaume Lorin. 35 min. Rek. för åk 1-3.

Vanille lämnar storstaden Paris för att bo hos sina släktingar på den karibiska ön Guadeloupe. Där får hon uppleva magiska äventyr, men ställs också inför många funderingar kring sin egen identitet.

Om BUFF skolfestival – filmfestival på din skola

Filmutbudet
Varje dag mellan 15-19 mars finns det 2 st filmer för varje årsgrupp att välja mellan.

Online-filmvisningarna har starttid kl 08:00 på de olika datumen och är tillgängliga i 24 timmar efter deras respektive starttider.

Hur du skaffar biljetter
När du skaffar biljetter ber vi dig ange hur många elever du önskar att köpa biljetter till. Det kostar 25 kr per elev. Pedagoger och lärare behöver ej boka biljetter till sig själva. Minimum antal elever som måste inkluderas i bokningen är 10 st.

Begränsat antal platser, bokningen stängs 1 mars.

E-faktura
Det finns möjlighet att betala med e-faktura. Vi kommer då att be dig uppge din faktureringsinformation. Vid fakturering tillkommer 50 kr i faktureringsavgift per order. 

Vänligen lägg till GLN-nummer i kommentarsfältet när du lämnar faktureringsuppgifter. För frågor eller detaljer kring behoven för din faktura, vänligen maila torun@buff.se

Din begäran om faktura och beställning garanterar din bokning även om fakturan inte ännu är skickat ut eller betalat.

Hur du ser filmen
48 timmar innan filmens respektive visningstid kommer vi att lägga upp länken på din billetto-sida, till webbsidan där du hittar online-visningen. Vi kommer även skicka dig en påminnelse om starttiden för filmvisningen.

När du är på webbsidan för online-filmvisningen kommer vi att be dig uppge följande information innan du kan spela upp filmen:

- Ifall ni ser filmen i grupp eller som enskild elev/lärare
- Ifall ni ser filmen i grupp - hur många ni är
- Vilken årskurs ni tillhör
- Postnummer
- Klicka i att du har läst och godkänner plattformens villkor och information om integritetspolicy

Tekniska förutsättningar
Filmen spelas upp från en vimeo-mediaspelare via en webbsida på BUFFs egen online-plattform. Därför är god internetuppkoppling den viktigaste faktorn för en lyckad visning. Webbsidan och filmen ska fungera på alla de vanligaste webbläsare, men uppdatera gärna till senaste version. Webbsidan ska även fungera på de vanligaste enheterna, såsom läsplattor, datorer och telefoner. 

Vi rekommenderar att du testar tekniken och uppspelningen veckan innan, så att det finns tid för dig att kontakta oss med eventuella frågor. Därför kommer vi att tisdag den 9 mars, veckan innan, skicka ut en länk till en testsida.

Om filmprogrammet
Innan filmen eller filpaketet börjar kommer det att visas en kort video med introduktion från BUFF, i vissa fall en videohälsning från regissören och BUFFs vinjettfilm. Detta är inte inkluderat i den tiden som uppgett tillhörande film.

Ifall det finns bonusmaterial till filmen, såsom inspelat frågestund med regissör, filmpedagogiskt material eller annat, kommer detta att finnas på samma webbsida som filmen.

Plan B – eleverna ser film hemma
Vi ser i första hand att ni planerar för en gemensam visning på skolan. Men vi har förståelse för rådande restriktioner som följer av smittskyddsåtgärder och vet att det kan förekomma hemundervisning.

Därför har vi gjort så att det är möjligt att även kolla film för eleverna hemma som en plan b. Då är det viktigt att informera eleverna om de tekniska förutsättningarna såsom förklarat ovanför. Läraren ansvarar då för att skicka vidare den länk som finns tillgänglig 48 timmar innan visningen startar.

BUFF Filmfestival är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under en vecka i mars. BUFF Filmfestival har sedan 1984 varit det viktigaste visningsfönstret för film för barn och unga i Norden.

Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.