VANFÖRESTÄLLNING

Eventet är avslutat

VANFÖRESTÄLLNING

Biljetter från 130,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

17 maj 2019 - 21 maj 2019

Beskrivning

Besök föreställningens hemsida för att ta del av de interaktiva elementen: vanforestallning.se

”Vanföreställning” bjuder in publiken att delta i en dans- och teaterföreställning som gifter det sena 1800-talets intresse för spiritism med en folklivsforskande estetik.

Från den vikingatida völvans pragmatiska ritualer till salongsmediets sofistikerade mystik framträder berättelsen om en tidlös form av kulturarbetare, som medvetet har använt sig av positionen som outsider för att utföra ett vördat, ibland fruktat, yrke. I vår iscensatta seans åkallar vi völvan, häxan, skökan, avvikaren och främlingen. Vi, som deras moderna kollegor, fortsätter i samma anda när vi låter dem tala, röra sig och närvara genom våra kroppar.

Med föreställningen vill vi återskapa seansens teatrala rum och visa hur det historiskt inneburit ett fredat utrymme där utom-normativa människor kunnat tolereras, verka professionellt och kanske rentav uppnå viss stjärnstatus på grund av sitt annorlundaskap. Samtidigt innehar ett sådant rum en ömtålig maktbalans, där det inte alltid är tydligt vem som har övertaget. Å ena sidan är mediet beroende av klientens välvilja, å andra sidan är hon en ceremoniell specialist vars expertis inte får ifrågasättas. Seansen blir ett gränsland som möjliggör rörelse fram och tillbaka över sociala och dimensionella gränser.

Innerligt välkommen till en afton av dans, trans, gyckel och elegans!


Denna förställning spelas i Gathenhielmska Huset som byggdes 1743 - 47, därför finns det bara 20 publikplatser till varje föreställning.

"VANFÖRESTÄLLNING" spelas med stöd av Konstnärsnämnden och Göteborgs Stad.

Lokal

Gatenhielmska huset Gatenhielmska huset, Stigbergstorget 7, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.