Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Vandring på Skogskyrkogården

Foto av Miss Jay @ Unsplash
Eventet är avslutat

Vandring på Skogskyrkogården

Från Gratis

Plats

Flera tidpunkter

20 april 2024
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

OKÄNDA KÄNDA – En KULTURHISTORISK VANDRING på vårt VÄRLDSARV SKOGSKYRKOGÅRDEN.

På Stockholms Kulturnatt lördagen den 20 april 2024 inbjuder Skarpnäcksprofilen och kännaren av Skogskyrkogården, Carl-Johan R Freed, till två specialvandringar i kända och mindre kända personers fotspår.

VÄLKOMMEN att anmäla din närvaro genom att klicka dig vidare i kalendariet, blå knapp - 20 april (och sedan välja antingen vandring kl.18.00 eller kl.20.00). 

Per den 14/4 närmar sig båda vandringarna att bli fullsatta. En väntelista har upprättats. Meddela mejl och mobil för att ev. med kort varsel (fredag-lördag) erhålla plats vid avbokningar. Det går också bra att mejla eller sms:a nedan för att meddela intresse! 

Biljetterna släpps måndagen den den 8 april kl.9:00. Har du frågor innan dess: kontaktacarljohan.freed@gmail.com / 073-5926549. Max ca 30 stycken per vandring - kl.18.00 respektive 20:00. Gratis. Får man förhinder är det bra att meddela i tid, så personer på väntelistan kan delta.  

Samlingsplats strax innanför stora entrén, Kapellslingan, mot Sockenvägen. 

Okända Kända på Skogskyrkogården:

Greta Garbo och Nacka Skoglund – men sen då? Välkommen med på en vandring bortom de vanliga allfartsvägarna på vårt vackra världsarv Skogskyrkogården. Många har gått guidade turer bland kända personer på Norra kyrkogården såväl som arkitektoniska vandringar i Lewerentz och Asplunds fotspår på Skogskyrkogården. Men vad många inte är så bekanta med är att det också finns en något dold skatt på Skogskyrkogården av spännande gravplatser och många berömda namn från svensk politik, religion, historia och kultur. Vi avser att besöka ett antal av dessa under vår vandring på ca 1,5 timma. Ta med vattenflaska och kläder efter väder!

Välkommen på en annorlunda vandring bortom Världsarvets kända platser!

Lokal

Skogskyrkogården, Sockenvägen, innanför stora entrén vid informationsskyltarna, Enskede/Skarpnäck, Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer