Valle Baroque | Frispel - En interaktiv familjekonsert

521 47 Falköping, 521 47 Falköping
13 aug 2021 11:00 - 12:00
Superarrangör
Biljetter Gratis
Biljetter Gratis

Under festivalen Valle Baroque erbjuds något för liten som stor. Delta med barnen, barnbarnen, vännerna eller kusinerna i En interaktiv familjeföreställning med gruppen Frispel. Mellan 12-14 aug framträder de inte mindre än 5 gånger, läs nedan om var och när!

Fri entré, men föranmälan av både barn och vuxen krävs pga rådande restriktioner!

Följ med på en 60 minuter lång fartfylld musikalisk resa med Frispel. Med hjälp av närmare 30 olika instrument guidar gruppen Frispel och danspedagog Eva Perbrandt Magnusson publiken genom barockens danser och riddarlekar, vett och etikett, instrument och mode. Hur lät musiken? Vad hade man på sig? Vad åt man? Vad spelade man på för instrument? En interaktiv musikkonsert där publiken aktiveras och underhålls med fartfylld musik, smäktande ballader, rivig dans och taktfasta trummor.

~ Torsdag 12 aug | kl: 11.00 & 14.00 | Missionshuset, Fornbyn i Skara

~ Fredag 13 aug | kl: 11.00 & 14.00 | Rotundan, Medborgarhuset, Falköping

~ Lördag 14 aug | kl: 17.30 | Ladan, Fornbyn i Skara

Gruppen Frispel består av: Claudia Müller, Agneta Hellström, Jesper Lagström och Göran Månsson som sedan starten 1997 genomfört mer än 1000 skolkonserter och konserter runt om i Sverige och i Europa.

Profile picture
Valle Baroque

"Det finns alltså inget att gömma sig bakom. Allt hörs. Och det blir så naket och personligt det bara kan bli. Varje soloinsats är klar och innerlig, och samklangen mellan de tio sångarna är perfekt."...

skrev Carl Magnus Juliusson i GöteborgsPosten 2019 när Göteborg Baroque framförde Buxtehudes Membra Jesu Nostri som en del av ensemblens 15-årsjubileum!


Göteborg Baroque grundades 2003 av dess konstnärliga ledare Magnus Kjellson, som leder ensemblen traditionsenligt som spelande dirigent vid orgeln eller cembalon. Det som gör Göteborg Baroques sound unikt är det intima samspelet mellan ensemblens instrumentalister och sångare och deras gemensamma passion för den tidiga musiken. Ensemblen har sin hemmascen och generalprogramserie i Tyska Christinae kyrka. Göteborg Baroque framför regelbundet de stora välkända barockverken men presenterar gärna även mindre kända musikaliska pärlor, ofta bortglömda sedan hundratals år.

Göteborg Baroque mottog 2018 en generös donation från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur som möjliggjorde byggandet av ett claviorganum; ett kombinationsinstrument av en cembalo och en orgel. När Georg Friedrich Händel i mitten av 1700-talet står på toppen av sin karriär, och är Europas mest firade musiker, leder han sångare och instrumentalister från ett claviorganum. Tack vare donationen har Göteborg Baroque också fått möjligheten att genomföra tre större konsert- och operasatsningar under ett antal år. Den första av dessa var Monteverdis opera L' Orfeo som spelades på Röda Sten Konsthall 2018. Föreställningen fick recensioner som "...i det absoluta toppskiktet av det svenska musiklivet" (Martin Nyström, Dagens Nyheter) och "Ett Monteverdispel i världsklass"(Magnus Haglund, GöteborgsPosten) Finalen blev en konsertfilm “Voices from a spinning pan” som släpptes i mars 2021 och prisades i GöteborgsPosten med orden:

”Man behöver inte veta vilka karaktärerna är, vad som har hänt dem eller vilka lidanden de står inför. Det är en ren känsla av förtvivlan som binder filmen samman och som förmedlas med stor inlevelse av de tre sångsolisterna. Allt är mycket precist, professionellt och smakfullt genomfört. Jag ryser av välbehag. Bättre än så här blir det inte i pandemitider.”Eventet är avslutat

Valle Baroque | Frispel - En interaktiv familjekonsert

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.