Vaggan till graven - "Papporna, sönerna och våldet"

Vaggan till graven - "Papporna, sönerna och våldet"

Från 50,00 SEK

Plats

Datum

24 maj 2023 19:00 - 20:30

Beskrivning

Välkomna till fjärde och sista samtalet för våren i Vaggans föreläsningsserie om psykoanalys. Hur kan psykoanalytisk teori användas för att förstå människans olika levnadsvillkor och skapelser?

- "Papporna, sönerna och våldet" -

Många har åsikter om det eskalerande gatuvåldet, som orsakas av män och främst drabbar män, men vad tänker de själva om våldet som finns både i och utanför hemmets väggar? Vad hör vi om vi lyssnar på männen? 


I reportageboken Papporna, sönerna, våldet har journalisten Vesna Prekopic mött män som ger sin bild av det våld som präglat deras privata liv och som i förlängningen påverkar hela vårt samhälle


I sitt föredrag presenterar Vesna Prekopic delar ur boken, och samtalar sedan med psykoanalytiker Charlotta Björklind om hur vi kan tänka kring innebörden av männens våld inom familjen och i samhället, och om papporna och deras söner.

Föredragshållare: Vesna Prekopic, journalist och författare. 

Moderator: Charlotta Björklind, leg psykolog, leg psykoterapeut, psykoanalytiker (IPA).

Tid och plats:

24 maj kl 19:00-20:30

Katasalen, plan 1, ABF Stockholm

Arrangeras av Svenska psykoanalytiska föreningen och ABF Stockholm

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Katasalen, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.