Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Vaggan till graven - "Moderskap på gränsen till sammanbrott"

Eventet är avslutat

Vaggan till graven - "Moderskap på gränsen till sammanbrott"

Från 50,00 SEK

Plats

Datum

22 mar 2023 19:00 - 20:30

Beskrivning

Välkomna till andra samtalet för våren i Vaggans föreläsningsserie om psykoanalys. Hur kan psykoanalytisk teori användas för att förstå människans olika levnadsvillkor och skapelser?


- "Moderskap på gränsen till sammanbrott" - utifrån Elena Ferrantes "The Lost Daughter", bok och film - 

Med utgångspunkt i Elena Ferrantes författarskap kommer Silfverskiöld att beskriva moderskapets komplexitet tillsammans med bl.a. psykoanalytikerna Donald W Winnicott och André Green.

Elena Ferrantes skildrar ingående, detaljerat och ibland brutalt, kärlekens många uttryck i relationen mellan mamma och barn. Hon ställer oss inför svåra och smärtsamma frågor om moderskapets möjligheter och svårigheter, känslomässigt och politiskt.

Med detta föredrag görs ett försök att ge några av många möjliga svar.

Hur ska vi förstå upplevelsen av att leva i skuggan av en dotter? I skuggan av en moder?


Vilka erfarenheter i Mamman Ledas liv har lagt grunden till skörheten och den lättväckta illviljan som väcks i sammanbrottet?

Hur kan en till synes obetydlig händelse skapa ett sammanbrott av Ledas inre värld och i flickan Elenas liv?

Dockan som länk mellan mamma och barn, vilken betydelse ges den i Ferrantes författarskap? I Skuggan av en dotter förändrar dockans öde Ledas, Ninas och Lilla Elenas liv.

Till sist, hur kan det bli möjligt för Leda att överleva sammanbrottet?


Föredragshållare: Camilla Silfverskiöld, spec. läkare i psykiatri, leg psykoterapeut, psykoanalytiker (IPA) för spädbarn, barn, ungdomar och vuxna.
Moderator: Signe Serck, leg psykolog, kandidat i Svenska psykoanalytiska
föreningen. 

Tid och plats:
22 mars kl. 19:00 - 20:30
Katasalen, plan 1, ABF Stockholm
Arrangeras av: Svenska psykoanalytiska föreningen och ABF Stockholm

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

Katasalen, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.