skip to main content

VAD HÄNDE CATS FALCK? - STADSVANDRING

VAD HÄNDE CATS FALCK? - STADSVANDRING

Från 300,00 SEK

Plats

Flera tidpunkter

26 maj 2024 - 15 september 2024

Beskrivning

Den 18 november 1984 försvinner journalisten Cats Falck och hennes väninna spårlöst efter ett restaurangbesök. Följ med på denna unika vandring som berättar om deras minst sagt bisarra spionhistoria.

Trots en av svensk kriminalhistorias mest omfattande sökinsatser, förblir kvinnorna som uppslukade av jorden. Först drygt 6 månader senare, den 29 maj 1985, återfinns kvinnorna av militära mindykare från KA1 på annat uppdrag, i Lena Gräns upp och nedvända bil på botten av Norra Hammarbyhamnen, fastspända i bilens säkerhetsbälten.
Vad hade hänt? Hur hamnade de där? Vad låg bakom?

Googlas ”Cats Falck” kommer tusentals inlägg, teorier och påståenden fram i resultatet; allt från polisens officiella olycksteori till att Östtyska STASI, dränkte dem med ”08-vatten”. Vad är sant, vad är nonsens, vad är vilseledning och vad är ”fake news”?

Efter över fem års forskning och tillgång till unika källor och arkiv som ingen annan haft tillgång till, kan vi avslöja sanningen om deras försvinnande i ett farligt Stockholm under Kalla Kriget där spioner, dubbelagenter och lönnmördare härjade. Ett Sverige och Stockholm där en ung svensk journalist fick betala det ultimata priset när hennes journalistiska arbete hotade mäktiga intressen. I samband med vandringen kommer vi också beröra Krigsmaterielinspektör Carl-Fredrik Algernon märkliga ”självmord” den 15 januari 1987 då dessa fall är ihoplänkade.

GRUPPRABATT!

Är ni en grupp på mellan 5 och 10 personer i ett sällskap? Boka med grupprabatt och få 20% rabatt på hela bokningen

Deltog du på vår kulturnatt den 20/4, använd bokningskoden ni fick och de 50 första som bokar får 30% rabatt på hela bokningen.

NOTERA!

Vi följer konsumentverkets riktlinjer avseende evenemang vilket innebär att återbetalning av erlagd bokningsavgift endast sker om evenemanget blir inställt. Vid sjukdom eller andra orsaker till att man missar evenemanget görs ingen återbetalning utan istället erbjuds möjlighet att delta på annat evenemang till samma eller lägre kostnad.

Vi har utformat vår vandring i samförstånd med tjejernas anhöriga och nära vänner som också deltog på den första vandringen i juni 2020 varför åsikter om vandringens vara eller inte vara samt lämplighet, undanbedes.

'Kontakt : 073-7309499

Vänligen ange ert telefonnummer vid bokning i fall vi behöver kontakta er

Arrangör

Swedish Spy Museum Projekt är ett ideéllt projekt kring att skapa ett underrättelsehistoriskt museum i Sverige, ett svenskt "Spionmuseum" - ett Swedish Soy Museum.

Våra insatta guider tar er genom berättelser om spioner, agenter och hemlig och fördold verksamhet i Sverige genom historien, där vi sätter dessa i sitt historiska sammanhang

Tills vårt projekt med ett fysiskt museum kan realiseras, anordnar vi dels föreläsningar, dels under sommarmånadena, olika Spionvandringar.

Våra spionvandringar är vandringar i underrättelsehistoriskt intressant områden, i dagsläget endast inom Stochholms län men andra vandringar kan komma längre fram.

Vandringarna varierar i längd men brukar generellt vara mellan 2½ till 3½ timma beroende på var och vandringens omfattnings samt gästernas engagemang. För mera specifik information, klicka på boka-knappen under våra respektive evenemang

Givetvis erbjuds både anpassade vandringar och föredrag. För mer information, kontakta Johan på mejl: johan@swedishspymuseum.se eller på telefon: 073-730 94 99

Lokal

Utanför Bastard Burgers, Folkungagatan 122, 116 30 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer