Vad finns det för hatfyllda rörelser i Sverige i dag?
Vad finns det för hatfyllda rörelser i Sverige i dag?
Plats
Datum
Beskrivning
Gellert Tamas och Niklas Orrenius är båda aktuella med böcker där de blickar ut över samtidens extrema strömmar.
Gellert Tamas berättar i "Det svenska hatet" om Kent Ekerot, vars familj mördades i Auschwitz, som med sitt arbete med Avpixlat och den internationella counterjihadiströrelsen varit central i framväxten av det svenska hatet, och om dem som utfört våldshandlingar - självmordsbombaren Taimour Abdulwahab, mördaren Peter Mangs och de svenska och europeiska jihadisterna.
Niklas Orrenius tog under arbetet med den Augustnominerade "Skotten i Köpenhamn" rygg på Lars Vilks, konstnären som lever under konstant dödshot sedan avbildningen av profeten Muhammed som rondellhund, och fick därigenom syn på både islamistiska terrorsympatisörer och antimuslimska nationalister. Han pekar på ett kunskapsunderskott i Sverige vad gäller båda dessa extremistiska rörelser.
Vad finns det för hatfyllda rörelser i Sverige i dag? Vilken makt har de att påverka det offentliga samtalet? Hur kan vi förstå och hantera detta verbala och tidvis fysiska våld?
Niklas Orrenius (född 1973) är journalist på Dagens Nyheter och författare till flera reportageböcker, bland annat "Sverige forever in my heart" och " Jag är inte rabiat. Jag äter pizza: en bok om Sverigedemokraterna". Orrenius har tilldelats flera utmärkelser för sin journalistik, bland dem Publicistklubbens Guldpenna, Torgny Segerstedts Frihetspenna och Teskedsorden.
Gellert Tamas (född 1963) är författare, journalist och dokumentärfilmare, och har för sitt arbete belönats med bland annat Kristallen och Guldspaden. "Det svenska hatet" är den fristående fortsättningen på bestsellern "Lasermannen" och kritikerhyllade "De apatiska". Tillsammans berättar de tre reportageböckerna Sveriges moderna samtidshistoria.
Samtalet leds av Anna Lindman, journalist och programledare.
Arrangör
Lokal
ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm
Vanliga frågor
-
Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?
Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.
-
Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?
Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.
-
Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?
Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.
-
Var hittar jag länken till ett online-event?
Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.
-
Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?
Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.
Vad finns det för hatfyllda rörelser i Sverige i dag?
Från 60,00 SEK