Väck mig när ni vaknat + konsert: Fridlyst

9 maj 2018 19:30 - 21:00

Biostaden Uddevalla, Göteborgsvägen 11A, 451 42 Uddevalla


FILM: Väck mig när ni vaknat

En intim kärlekshistoria och en resa genom rapparen Silvana Imams första omtumlande år som artist

Silvana Imam slog igenom under antirasistdemonstrationen i Kärrtorp i slutet av 2013 varpå hennes karriär, hela tiden präglad av politiska budskap, fick raketfart. Silvana har beskrivits som en orädd ledare för en hel generation, som med sylvass tunga fångar vår samtid. 2015 behövde artisten en timeout från rampljuset. När hon kom tillbaka igen var det med större kraft än någonsin och 2016 mottog hon Grammisen för årets artist.

De tre regissörerna har följt Silvana sedan våren 2014 fram till idag och ger en helt unik bild av en artists genombrott. Det är en historia om att brottas med rollen som förebild och samtidigt med sina egna och samhällets förväntningar. Publiken får möta personen Silvana, bakom den offentliga mediebilden.

Q&A med filmens regissörer

Olivia Kastebring och Christina Tsiobanelis, filmskaparna som ligger bakom Väck mig när ni vaknat kommer till Biostaden för att presentera filmen och samtala med publiken efter filmvisningen.

KONSERT: Fridlyst

Efter filmvisningen ger tidigare Imagine Sweden vinnarna Fridlyst en exklusiv konsert i salongen.

Fridlyst är det senaste tillskottet i det växande Hip-Hop kollektivet Random Bastards. Tidigare kända som Eboniks hörs artisterna MC Hans, Lil Phil och Shanti Blanco. Senaste singeln från Fridlyst är en somrig tolkning av Stanley Turrentines jazzklassiker Sunny. I låtens musikvideo syns också rap-artisten Cleo, som bandet gjort ett hyllat framträdande tillsammans med under tidigare Imagine Sweden festival.

Imagine Sweden på Biostaden. Väck mig när ni vaknat + konsert: Fridlyst

Stängd