UTSÅLT * Stuck On - SVART KATT * SOLD OUT

UTSÅLT * Stuck On - SVART KATT * SOLD OUT

Biljetter från 250,00 SEK

Plats

Datum

23 mar 2023 19:00 - 23:00

Beskrivning

STUCK ON  - SVART KATT

Lokal Support : LUMO

Livemusikstart vid 19, Captain Cook öppna dörrar, bar och restaurang 17 så du kan vara laddad och mätt när banden kliver på.

Svart katt är punkbandet som inte riktigt identifierar sig med punkscenen. Trots det har få svenska band blivit så respekterade för sin ärlighet, uppriktighet och råhet. Allt som definierar punken. Svart katt är lika hemma på scenen på ett klassiskt punkhak som på Debaser, i Tyskland som i Sverige, och deras tidigare skivor finns utgivna på kassett i Malaysia och Frankrike.

När Johan, Robin och Micke, som utgör bandet, uppmanas att beskriva sin musik säger de att folk får kalla det vad de vill, men beskriver själva musiken som i mångt och mycket avskalad.

“Inget överflöd, låtarna är ganska enkla – men ändå fullmatade”, säger basisten Robin.

Hittills har det ofta resulterat i låtar som klockar in på under två minuter, men på nya albumet Svart katt, som släpps den 4 november, är det faktiskt flera låtar som är över tre minuter långa.

“Vi försöker aldrig göra något bara för att fylla ut. Finns det inget syfte så tar vi bort det, så har vi alltid gjort. Men finns det ett syfte med att en låt blir lång så får den bli lång.”

För första gången har bandet själva spelat in och producerat. Det var inte planerat, men de hade känt att de ville göra något annorlunda mot tidigare. När de började göra demos i replokalen insåg de att det som behövdes var att bara fortsätta så, själva. Tidigare inspelningar har gått fort, som det oftast måste göra när man har begränsad tid i en hyrd studio. Men den här gången har Svart katt kunnat göra precis de val som krävts, alla låtar har kunnat bli ordentligt genomarbetade nu när de har haft, som det kändes, oändliga möjligheter.

Det är trummisen Micke som har skött både inspelning och mix. Fokus har legat på att låta lika fett som de gör när de spelar live. Samtidigt innehåller skivan mer synthar och har ett lite hårdare och kallare sound. 
Diskografi:
Rosta sönder (ep, 2016)
När allt är över (album, 2017)
Allt blir nog bra (ep, 2019)

Svart katt är Micke (trummor), Robin (bas) och Johan (gitarr, sång)

Slavestate
4/5
“Precis lika deppigt och peppigt som livet självt kan vara ibland.

” 


Värmlands Folkblad

4/5
“Det är realistiskt, hårt, desperat, en aning slarvigt, ansträngt och otroligt romantiskt.”


Gaffa

4/6
“Det är svårt att inte nicka med och tralla ljudligt i samma tempo som bandet.”482 MHz
“man vet inte om man ska pogo-dansa eller gråta. Men bra är det. Väldigt bra.”
Vi är även otroligt glada att kunna presentera LUMO som lokal support, det blir deras första livegig i den här formen även om medlemmarna spelat tillsammans tidigare i band som t.e.x Armadillo och Vilda.

Riktigt bra rock på svenska. Indie, melankoli, lite av allt de gillar i en egen tappning.

Arrangör

Föreningen Stuck Ons kanal för livemusik vi arrangerar framförallt i Östersund. Här skapas event för våra arrangemang följ den för att hålla koll!

Lokal

Captain James Cook, Hamngatan 9, 831 31 Östersund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.