skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Utfärd i Hugo Hammarskjölds spår

Eventet är avslutat

Utfärd i Hugo Hammarskjölds spår

Från 560,00 SEK

Plats

Datum

13 maj 2023 08:30 - 17:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Välkommen till en utfärd i Hugo Hammarskjölds spår. Hugo Hammarskjöld (1845–1937) utbildade sig till arkitekt och ritade bland annat stationshusen och de flesta övriga byggnader längs smalspårsjärnvägen Hultsfred - Västervik. Byggnader som Fredensborgs herrgård och stadshotellet i Vimmerby är bland andra hans verk. Hugo Hammarskjöld kom att bli ägare till Tuna egendom, ämbetsman, statsråd m m.

Vi samlas kl. 8.30 vid Västervik järnvägsstation för färd mot Tuna med rälsbuss. Buss ansluter vid stationen och tar oss till Tuna gård och kyrka. Efter besöket i Tuna fortsätter vi till Väderum station och sedan till Fredensborgs herrgård. Bussen rullar därefter till stadshotellet i Vimmerby innan den vänder åter till Tuna station, där rälsbussen väntar för återfärd till Västervik dit vi återkommer kl. 17.30.

Resan arrangeras av Tjustbygdens Järnvägsförening och Förvaltnings AB Smålandsbanan i samarbete med Tjustbygdens Kulturhistoriska Förening. Upplysningar: Kontakta Bo Löwenberg på telefon 070-340 54 87.

Arrangör

Tjustbygdens Järnvägsförening trafikerar den sju mil långa Smalspårsjärnvägen Hultsfred-Västervik, Nordens längsta smalspåriga järnväg. Vi kör daglig trafik sommartid och dessutom extratåg till evenemang utmed järnvägen. www.smalsparet.se

Lokal

Västervik station, 593 31 Västervik, 593 31 Västervik

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer