skip to main content
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

URBAN GARDEN DAY talks

Eventet är avslutat

URBAN GARDEN DAY talks

Från 300,00 SEK

Plats

Datum

26 jan 2020 10:00 - 15:00

Beskrivning

Välkommen till en söndag med två fullmatade föredrag!

TRÄD, EN AV STADENS VIKTIGASTE SPELARE
FÖR EN LEVANDE OCH HÅLLBAR MILJÖ?
Henrik Sjöman
Kl. 10−12

Levande träd är en vacker och viktig del av vårt stadslandskap, träd skapar magiska rum och väcker känslor. Träd renar luften från farliga partiklar. Träd begränsar översvämningar genom att vara en del av hållbar dagvattenhantering. Träd ger svalka under varma sommardagar. Träd begränsar kalla vindar och påverkar uppvärmningsbehov av byggnader.

Trots alla dessa fantastiska möjligheter, pekar allt på en framtid där stadens träd, kommer att få möta stora utmaningar i form av extremt väder med både blöta och riktigt torra växtförhållanden. Våra trädhjältar ska också hantera befintliga och framtida skade- och sjukdomsangrepp. Vilka träd har en långsiktigt hållbar framtid i våra förtätade städer?

Det pågår intensiv forskning kring träd för framtiden i hela världen och Henrik kommer att presentera den senaste kunskapen från omfattande studier i Kina, USA, Georgien, japan, Ryssland och Azerbajdzjan. I dessa länder utsätts träden redan för vårt framtida klimat. Så vilka träd behöver vi använda oss mer av i framtiden och varför? Finns dessa träd på marknaden idag?

Henrik Sjöman är lärare och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet,
vetenskaplig intendent vid Göteborgs botaniska brädgård
Boktitlar: Stadsträdslexikon, Träd i urbana landskap

-------------------

VAD HÄNDER I EN STAD
DÄR MÄNNISKOR BÖRJAR ODLA MAT
OCH KAN MAN ODLA HELA ÅRET?
Farbror Grön, Johannes Wätterbäck
Kl. 13−15

Du behöver inte ha en stor trädgård för att odla. Johannes Wätterbäck och Theres Lundén bor i lägenhet i centrala Västerås med sina två barn. Det kan låta svårt och konstigt, om man vill odla riktigt mycket. Hur går det till egentligen? De testar nyfiket olika växter, odlingsmetoder och odlingsplatser. De odlar på landet och i staden. De odlar i källare och på takterrass. De kombinerar inomhusodling med utomhusodling. Det har blivit många erfarenheter och mycket lärande att dela. Just nu är det vintersådder i kallt växthus som får mycket uppmärksamhet, en ganska ny trend som vi får veta mera om.

Till vardags driver de den populära bloggen Farbror Grön, där de bjuder på sina gröna kunskaper och sitt kretsloppstänkande. ”Vi odlar för att vi vill laga god mat. Redan när vi köper fröer eller samlar egna, har vi den där goda måltiden i sikte. Vi vill odla de allra godaste grönsakerna, som ger smak och variation i säsong, som man inte alltid hittar i handeln”. Johannes föredrag innehåller mycket kunskap och inspiration. För att inte tala om alla fantastiska bilder, så vi kan drömma oss bort tillsammans denna januaridag.

Johannes Wätterbäck är trädgårdsbloggare och författare
Boktitlar: Alla fingrar gröna 2105, Flera fingrar gröna 2019
Utmärkelser: Nominerad till Årets Trädgårdsbok 2015 av Gartner Sällskapet, Årets Köksträdgårdsbok 2015 av Måltidsakademin, Best Cookbook Illustrations in Sweden av Gourmand world cookbook awards 2015, Nominerad till Årets trädgårdsbok 2019.

Välkommen till lärorika timmar tillsammans.
Karina Paulsson, Lena Troedson och Magnus Olsson
Urban Garden Day®.

Arrangör

Vi arrangerar URBAN GARDEN DAY ®  och skapar nu URBAN GARDEN DAY-talks. En söndag i januari, när vi drömmer oss bort och nördar ner oss :-). Där i gränssnittet mellan det som är magiskt vackert och det som är nödvändigt för vår existens. Där vill vi tillföra mera kunskap, ge sammanhang och skapa gemenskap. Det kommer att bli galet roligt och lärorikt, häng på!! 

Karina Paulsson. Lena Troedson och Magnus Olsson

Lokal

Aulan Elof Lindälvs Gymnasium Aulan Elof Lindälvs Gymnasium, LINDÄLVS GATA 3, 434 32 Kungsbacka

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer