skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

UFOMAMMUT (ITA) - FENICE FALL TOUR 2022 | Support: VPathogen

Eventet är avslutat

UFOMAMMUT (ITA) - FENICE FALL TOUR 2022 | Support: VPathogen

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

29 sep 2022 19:00 - 23:00

Beskrivning

Artist: Ufomammut (ITA)

Support: VPathogen

Datum: Torsdag 29 September 2022

Lokal: Hus 7

Insläpp: 19.00

Live: Ca 20.00

Åldersgräns: 18+ år

__

UFOMAMMUT= UFO: U(nidentified) F(lying) O(bject) – MAMMUT: italian for mammoth


Ufomammut bildades i slutet av 90-talet av Poia (gitarrer, FXs) och Urlo (bas, sång, FXs, synthar), som reste sig ur askan från det tidigare bandet Judy Corda, tillsammans med Vita (på trummor).

I mer än två decennier har UFOMAMMUT kombinerat tyngden och styrkan av dynamisk riffdyrkan med en nyanserad förståelse för psykedelisk tradition och musikhistoria och skapat ett kosmiskt, futuristiskt och technicolor-ljud avsett för absolut fördjupning. Det nya albumet Fenice ("phoenix" på italienska) representerar oändlig pånyttfödelse och förmågan att börja om efter att allt verkar dömt. Albumet (ut via Neurot Recordings) är den första inspelningen med nya trummisen Levre som går med Poia och Urlo, vilket markerar ett nytt kapitel i bandets historia och avslöjar ett mer intimt, fritt sound för gruppen.

Medan bandet är känt för sina psykedeliska resor till kosmos vidsträckta, är Fenice en mycket mer introspektiv lyssnarupplevelse. Albumet var tänkt som ett enda konceptspår, uppdelat i sex aspekter av detta inåtriktade fokus. Soniska experiment finns i överflöd i utforskningen av detta centrala tema; syntar och experimentella sångeffekter är mer framträdande än någonsin tidigare när bandet pressar sig allt längre in på det okända territoriet för sin identitet.

Varje svängning på detta extraordinära album känns oundviklig. Medlemmarna i UFOMAMMUT är trots allt mästare i sitt hantverk, och när det kommer till att skapa omslutande ljudresor in i det okända är det deras ohämmade känsla av utforskande som bryter ny sonisk mark. Fenice är ljudet av ett band vars själva väsen har föryngrats och välkomnar chansen att skapa musik på det sätt de känner bäst till; genom att utvecklas försiktigt och uppmärksamt, genom att smälta samman den extrema dynamiken som gör Fenice till en levande och andande varelse, och genom att skriva gigantiska riff som förebådar själva deras återfödelse.

Poia och Urlo är båda grundande medlemmar av rock 'n' roll grafisk designkollektivet Malleus, och av etiketten Supernatural Cat (som senast släppte Urlos soloalbum under namnet The Mon). Som vilken bra psykedelisk resa som helst, har Ufomammuts musik alltid varit oupplösligt sammanflätad med bildkonst. Poia beskriver längre kompositioner "som en målning" som för att förstärka relevansen och betydelsen av bildkonst i Ufomammuts musik.

Ufomammut är:

Poia – Gitarr och Fxs

Urlo – Bas, sång, Fxs och synth

Levre – Trummor & Fxs

Ciccio – Soundlord




Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Hus 7 Hus 7, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer