UddevallaKassettFestivalen 1-dagarsbiljett FREDAG

UddevallaKassettFestivalen 1-dagarsbiljett FREDAG

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

3 nov 2023 18:00 - 23:30

Beskrivning

UddevallaKassettFestivalen 2023Tomma Intet (GBG), Sorry Gilberto (Berlin, Germany), Glenn Musto / Fire Sky River Earth (Melbourne, Australia), Little Green Fairy (Sete, France), Lost Wisdom, TisDass (Niger), The Tsunamis, Fattijons, Odengatan 1B, Suspekt, Lars Wallin & The TribeLars, Black House Hill, Konspirationen, Tekla, LeNita mflFler band tillkommer.Två scener 18 band/akter
Biljetter släpps inom kort.

TOMMA INTET (GBG)
TOMMA INTET är ett kollektiv med ett odefinierat antal medlemmar som växte fram på Sveriges västkust under vintern 2016.
Ur askan av tidigare projekt och med en önskan om att utvecklas till någonting mer flytande och obundet, svävar musiken någonstansCIRKUS MIRAMAR
Cirkus Miramar är det smått kultförklarade popkollektivet från Västsverige som envist fortsatt att gå sina egna besynnerliga vägar. Alltid med en osviklig känsla för att skapa undergroundhits på gränsen mellan det kommersiella och det introvärt konstnärliga. Cirkus Miramar har alltid haft ett totalt eget uttryck som fått kritikerna att placera gruppen i vitt skilda genrer och som gäckat varje försök till kategorisering.

TISDASS (Niger)
Tisdass är ett ökenblues band från Niger, och har fått sitt namn från spalterna som stöder traditionella Touareg tält. Bandet består av huvudgitarristen Kildjate Moussa Albade, rytmgitarristen Sidi Moussa Albade, basisten Mohamed och slagverkaren Boube. Med akustiska folkliga sånger och klassiska rocklåtar tar TisDass dig från Azawad-öknen till Niameys hektiska gator. TisDass är den senaste heta rockgruppen i staten Niger. Tisdass betyder “pelare” på språket Tamashek och gruppen har som vision att bevara och berätta om sin kultur och sin historia av folkslaget Tuareg. Gruppen leds av sångaren och låtskrivaren Kildjate Aldabe Moussa, som kommer från staden Tchintabaraden i området Azawad i Niger. Gruppen släppte sitt första album “Yamedan” i december 2015 på det amerikanska bolaget Sahel Sounds.

SORRY GILBERTO
Sorry Gilberto are Anne von Keller and Jakob Dobers from Berlin. They have travelled Europe since 2007, playing their way through clubs, theaters, bars, roofs and living rooms. They can sound like the Velvet Underground and be reminiscent of Belle and Sebastian, Their songs often have a quiet intensity to them. The Lyrics are sharp and sometimes funny and find beauty and significance in the humdrum of everyday objects . Anne von Keller and Jakob Dobers have captured the classic sounds of the late sixties and early seventies yet sound fully contemporary. Their fifth album PSYCHOACTIVE GHOSTS was released via Solaris Empire on the 29th of July 2022.

THE TSUNAMIS
Uddevalla må ligga vid havet med sin vackra Byfjord och Bäveåns mynning, visst kan det blåsa ibland och kanske är det dessa vågor som fått medlemmarna att låta som om de kom från Kalifornien eller Byron Bay i Australien. The Tsunamis bjuder på surfrock, eller kanske surfhårdrock. Medlemmarna har vi tidigare sett i band som Obelisk, The Allerys, Irradiated mflLOST WISDOM
Energifyllt och varierat rör de sig som det mest naturliga i världen in och ut i rock, hårdrock, ska och punk. Nya singeln Heading for disaster och helt brilliant, kanske starkaste släppet hittills, bandet är helt enkelt i toppform så missa inte fredagskvällens urladdning.

LITTLE GREEN FAIRY
Legendarisk garagerockband från Sete i sydfrankrike.

FATTIJONS
Ett av de första punkbanden i Uddevalla. Oklart om vi får höra deras hit “Jag hatar skolan” men “Full som en kastrull” lär vara med på låtlistan. Det ryktas om skivinspelning så bandet är i högsta grad återigen aktuella. Sättningen är Peter “Blomman” Blomqvist på sång och gitarr, Putte “Punk” Witting på bas och Rolle Thörngren på trummor.

LARS WALLIN & THE TRIBELARS
Tillbaks efter en liten paus på drygt 7 år. De gamla folkpunklåtarna dammas av och tillsammans med minnen från turnéer i Australien och Europa så börjar gubbarna bli redo för festival.BLACK HOUSE HILL
Black House Hill är ett hårdrocksband från Uddevalla som på kort tid tagit Västra Götaland med storm. Deras sound är varierat och kan gå från tunga riff och vägg-skakande bas och trummor, till ett mer melodiskt och svängigt sound.
Bandet tar mycket inspiration ifrån 70 och 80-talet och kan stundvis påminna om den gamla rocken fast med en ny och modern twist. Dom vill visa på att rocken är långt ifrån död och visa att en ny generation hårdrockare ska föra musiken vidare.

SUSPEKT
Bildades 1990 på Tureborgs fritidsgård. Spittrades några år efter och återförenades 2012. Vi spelar tillsammans för vi gillar varann. Vi är bästisar kan man säga. Så e det med det…ODENGATAN 1B
Karolina Dahl och Isabelle Gustafsson, gör prestigelösa visor med popinfluenser, med texter som behandlar allt från katter till politik.

KONSPIRATIONEN
Konspirationen har spelat ihop sedan 2016 och kommer ifrån Uddevalla och består av 4 herrar i den yngre medelåldern. Konspirationens musik är i grunden en öldoftande partyrock med riffande gitarrer, oväntade basgångar o medryckande sångslingor i ett högt tempo. Ambitionen är att alltid ligga på gränsen av sin förmåga detta tillsammans med sång på svenska gör att det ändå hamnar i genren punk. Texterna behandlar ofta en sarkastiskt navelskådande samhällsskildring utan större ljusglimtar.

TEKLA
2019 bildade Ulrica Wallin, Cecilia Läckberg Blom, Kerstin Karlsson och Paula Nyman bildade bandet Tekla. Namnet är inspirerat av äventyraren tillika den historiska rösträttskämpen Tekla Nyberg som var en riktig rösträttskämpe som levde i Uddevalla på 1850-talet.

LeNita
Singer songwriter i genren folk - indie. Med hemmabas i Ljungskile börjar allt fler spelningar bokas. Förra årets vinnare av Livekarusellen i Fyrbodal. I augusti 2023 förakt till americana-artisten Scott Ballew på Uddevallakassetten. Nu är det dags för Uddevallakassettfestivalen

I samarbete med Kulturföreningen Uddevallakassetten Folkets Hus, Västra Götalandsregionen, Uddevalla Kommun, Studiefrämjandet Fyrbodal, Negatif Film.

Arrangör

Kulturföreningen Uddevallakassetten är en ideell förening som bildades år 2002 i Uddevalla. Arrangerar musik och kulturevent

Lokal

Uddevalla Folkets Hus, Göteborgsvägen 11B, 451 42 Uddevalla

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer