TYSTA I KLASSEN - en föreställning om att vara introvert

27 mar 2019 19:00 - 20:00

Motala Folkets Hus, Repslagaregatan 3, 591 30 Motala

TYSTA I KLASSEN är en teaterföreställning som handlar om att vara introvert.

Två socialt trötta krakar hamnar på scenen. De berättar om handuppräckning, telefonskräck och behovet av att bara ha det totalt tyst ibland. Men när är det egentligen okej att gå hem?

Hur påverkas vi av det extroverta idealet och vad händer när man bestämmer sig för att bara skärpa sig och ändra hela sitt beteende för att inte funka fel? I den här föreställningen vänder vi oss till dig som fattar precis vad vi menar — men också till dig som inte gör det.


”Tysta i klassen är en välgjord och underhållande föreställning som alla kan ta till sig. Oavsett om du är introvert eller inte.” – Kultursidan

”En upprättelse för alla introverta.” – Norrbottens Kuriren

"Manus och idé skiftar så pass mycket i tempo att skådespelarna får tiden att rusa iväg. Dessutom känner man, att det kommer att vara värt varenda minut." - Kulturbloggen


Hanna & Emma är en teaterduo som skriver, producerar och framför ny scenkonst. Deras fokus ligger på att göra teater som känns aktuell, lekfull och fylld av både humor och allvar. Den egenproducerade föreställningen "Tysta i klassen" hade premiär i mars 2018 på Teater Pero i Stockholm och har sedan dess spelats på turné.