Eventet är avslutat

Tyst vandring på Lövholmen

Gratis

Plats

Flera tidpunkter

25 april 2019 - 28 april 2019

Beskrivning

Tyst vandring på Lövholmen 
– Ett rörelsekonstverk av Räserbyrån

Tyst vandring är ett rörelsebaserat konstverk som rör sig i landskapet, på gränsen mellan stad och natur. Alla medverkande är både betraktare av, och deltagare i konstverket. Under vandringarna rör vi oss i grupp under tystnad för att skärpa våra sinnen och få nya perspektiv. Vi rör oss i olika tempo och på olika sätt. Vi tar plats i det offentliga rummet och undersöker platser tillsammans. Vi följer några grundläggande idéer som utgör ramarna för konstverket; vi pratar inte med varandra när Tyst vandring har börjat, vi är uppmärksamma på varandra och stödjer de initiativ som dyker upp, vi försöker hålla ihop som grupp och lär av varandra. 

Lövholmen med sin historia av industri och hantverk står inför stora förändringar. Dess läge nära Stockholms innerstad med närhet till både vatten och natur skapar spännande möjligheter inför framtiden. Platsen är undersökt under årtionden av otaliga studenter och kurser från olika discipliner, antikvariska genomgångar, skisserade strukturplaner och så vidare. Tyst Vandring ger oss ett annat perspektiv, en möjlighet att återupptäcka platsen som kompletterar och kanske hittar nya samband, som utgår från människan och vår närvaro som kroppar i det fysiska rummet. Försommaren 2019 kommer planerna för byggnationer på Lövholmen visas upp i ett så kallat samråd, då medborgare och organisationer kan lämna sina synpunkter på förslagen. Tyst Vandring är ett försök till en alternativ läsning, som kan ge fler dimensioner till stadsbyggnadsdiskussionen.

Initiativtagarna till Tyst vandring är Ingo Reulecke, Katarina Eriksson och Per Sacklén, dansare/koreografer med erfarenhet från olika områden av performativ konst så som scenkonst, platsspecifikt, improvisation, och experimentella samarbeten mellan olika konstformer. De har också arbetat med community dance och som lärare i rörelsepraktiker både för professionella dansare och amatörer.

Vandringarna formas av ledarna och deltagarna tillsammans, vilket gör varje vandring till en unik upplevelse.

Tider:
Torsdag den 25/4 kl 10-13
Fredag den 26/4 kl 10-13
Ca 30 min introduktion inomhus, vandring ca 2 timmar. Avslutande samling och diskussion inomhus för den som vill, ca 30 minuter.

Lördag den 27/4 kl 20-22 (Kulturnatt)
Söndag den 28/4 kl 13-15
Ca 15 min introduktion inomhus, vandring 1,5 timme. Avslutande samling och diskussion inomhus för den som vill, ca 15 min.

Diskussionen förs på engelska men det är möjigt att uttrycka sig på svenska i diskussionen om man vill.

Samling i konsthallens reception, Färgfabriken

Arrangör

Färgfabriken är en plattform för samtida konst, arkitektur, stadsplanering och design. Den kulturminnesmärkta byggnaden på Liljeholmen uppfördes 1889 och var under många år en fabrik för just färg, tvål och konstnärsmaterial. Konsthallen Färgfabriken visar och producerar utställningar, håller workshops, seminarier, publika samtal och många andra aktiviteter! 

Här finns även Färgfabrikens Kafé med fika, lunch och brunch.

Lokal

Färgfabriken Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, 117 43 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.