TWO TO ONE + FÖRELÄSNING

Eventet är avslutat

TWO TO ONE + FÖRELÄSNING

Biljetter från 80,00 SEK

Plats

Datum

31 maj 2019 19:00 - 20:00

Beskrivning

Frey Faust är en amerikansk koreograf, dansare och pedagog. Faust har grundat eller deltagit i bildandet av tre danskompanier, skapat över 40 solo- och gruppföreställningar och arbetat med bland annat Ohad Naharin och David Parsons.

Efter autodidaktiska studier inom anatomi, biomekanik och fysik har Frey Faust utvecklat sin pedagogiska approach ”Axis Syllabus”. ”Axis Syllabus” är en tvärvetenskaplig plattform skapad med avsikt att tillämpa studier av biomekanik för att förbättra träningsmetoder samt rörelse- och dansutbildningar. Frey Faust har sammanfört sina rön i boken ”The Axis Syllabus – human movement lexicon” (2011) men innehållet i boken är under ständig utveckling tack vare hjälp från Axis Syllabus internationella forskningsnätverk.

Performance "Two to One" + Föreläsning ”Implications for Dance of the Science on Fascia”

På fredag, den 31 maj kl. 19.00 kommer Frey Faust att hålla en publik föreläsning ”Implications for Dance of the Science on Fascia” (“Konsekvenser för dans av vetenskapen på fascia”) på Vitlycke - Centre for Performing Arts. Under kvällen kommer koreografen att reflektera över betydelsen av fascia eller nätverk av bindväv som omsluter allt från celler till muskler i människas kropp. Bindvävnaden bidrar exempelvis till kroppens koordination och balans som är vitala för genomförandet av rörelser.

I detta sammanhang kommer Frey Faust tillsammans med koreografen och dansaren Emanuela Iacopini att framträda med performance ”Two to One”. Duetten är hämtat från projektet ”UNDO” som skapades av VEDANZA och hade premiär på Théâtre National du Luxembourg i december 2017. ”UNDO” beskrivs som en modern hyllning till den rörliga människokroppen.

Koncept: Emanuela Iacopini

Koreografi och dans: Frey Faust and Emanuela Iacopini

Ljuddesign: Rajivan Ayyappan

Kostym: Michèle Tonteling

Produktion: “Two to One” är ett duett hämtat från “UNDO”, skapat i medproduktion med Théâtre National du Luxembourg (TNL), Centre de Création Chorégraphique Luxembourgeois (TROIS C-L) och VEDANZA. Med stöd av Tufa Tanz, Tuchfabrick Trier, Hannah Ma Dance, Fondation Indépendance och FOCUNA.

Towards: 2019

Evenemanget är en del av workshopserien TOWARDS.

TOWARDS är en ny serie med intensiva workshopar på Vitlycke - Centre for Performing Arts som förutom den fysiska praxisen innefattar publika kvällsföreläsningar, filmvisningar och föreställningar. TOWARDS erbjuder tillfällen att utforska internationellt kända artisters verk, få insikt i deras arbete samt filosofiska världar vilka har påverkat deras kreativa utforskande. TOWARDS är organiserad i samarbete med Sekoia - Artes Performativas och med stöd av Kulturrådet. Vitlycke – Centre for Performing Arts stöds av Västra Götalandsregionen.

För mer info se:
www.vitlycke.org

https://www.freyfaust.org/
http://www.axissyllabus.org/

Lokal

Vitlycke Centre for Performing Arts Vitlycke Centre for Performing Arts, Vitlycke gård 3, 457 93 Tanumshede

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.