Tvilling: En textskulptur av Freja Andersson, Bianca Maria Barmen, Britta Olsson och Erik Peters

Eventet är avslutat

Tvilling: En textskulptur av Freja Andersson, Bianca Maria Barmen, Britta Olsson och Erik Peters

Biljetter från Gratis

Plats

Flera tidpunkter

24 mars 2022

Beskrivning

Tvilling är ett interdisciplinärt performanceprojekt som involverar ljud, rörelse, text, skulptur och videoprojektioner. 
Verket tar sin utgångspunkt i en text av skulptören Bianca Maria Barmen. Texten kretsar kring hennes egna erfarenheter av nära släkt och vänner som förlorat ett tvillingsyskon under våldsamma och oväntade omständigheter. 

Arbetet med Tvilling inleddes 2017 och har sedan dess tagit plats i ett antal vitt skilda rum. Varje uppförande skapas utifrån mötet mellan texten och platsen och med skissens öppenhet som ledstjärna. 

Den här versionen av Tvilling är särskilt skapad för Birgit Rausing-salen på Skissernas museum. Publiken ligger ner på kuddar och kan följa det som händer i det svävande spegeltaket. Det finns också möjlighet att ta del av föreställningen från vanliga sittplatser. 
Coronapandemins särskilda förutsättningar har färgat iscensättningen på Skissernas museum som tar vara på den intimitet och närvaro som ett begränsat antal publikplatser kan skapa.

Medverkande: Freja Andersson, Bianca Maria Barmen, Britta Olsson och Erik Peters. 

Duration: Ca 20 minuter. 

Praktisk info: Det finns två typer av platser under föreställningen, kuddar och pallar. Kuddarna är 180x140 cm stora och har plats för upp till två personer. Du bokar en kudde, är ni två personer ska ni alltså boka en kudde. Pallarna har plats för en person. Föreställningen visas vid fyra tillfällen den 24 mars, klockan 16.00, 17.00, 19.00 och 20.00. Du väljer tid i nästa steg av förhandsbokningen.

Entréavgift till museet. Fri entré för studenter, unga under 25 och anställda vid Lunds universitet.

Med stöd av Kulturrådet.

Arrangör

Skissernas Museum – Museum of Artistic Process and Public Art är ett unikt konstmuseum med fokus på den konstnärliga kreativa processen. Här finns världens största samling av skisser, modeller och förlagor till svensk och internationell offentlig konst. 

Lokal

Finngatan 2, 223 62 Lund

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.