Hoppa till huvudinnehåll

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

TVÅ INTERNATIONELLA DANSFÖRESTÄLLNINGAR i MASKINHUSET

Eventet är avslutat

TVÅ INTERNATIONELLA DANSFÖRESTÄLLNINGAR i MASKINHUSET

Från Gratis

Plats

Datum

22 jul 2023 19:00 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

I ett initiativ för att främja nytänkande kring vart och hur internationell danskonst kan delas med en bred publik i hela Dalarna, bjuder föreningen STEGEN under vår och sommar 2023 in dalapubliken till att ta del av samtida danskonst på oväntade spelplatser och i nya format.

33 SKIZZEN & AS YET, UNTITLED

Till Maskinhuset kommer tyska Günther Wilhelm och Mariola Groener, som sedan 2001 förenat sina namn och discipliner - dans och visuell konst - till WILHELM GROENER. Verket "33 SKIZZEN" (33 skisser) är ett pågående projekt som främst använder rumsliga och kontextuella miljöer som utgångspunkt för ett sceniskt utforskande och uttryck. Varje ny utgåva av performance-serien bär sin egna undertitel och utvecklas inom en kort tidsram på plats - t.ex. i gallerier, museer och andra inspirerande utrymmen. Den nya versionen 33 SKIZZEN_Maskinhuset är utvecklad tillsammans med Daniella Eriksson från Falun. Den bygger på element från tidigare gemensamma undersökningar i produktioner i Berlin - D.R.A.G. (2018), A.E. (2019), G.A.R.D. (2019) - och vidareutvecklar vissa aspekter i det platsspecifika sammanhanget.


Utöver detta presenteras soloföreställningen “As Yet, Untitled” av Elias Kraft från Falun. Detta verk utvecklades i dialog med den omtalade koreografen och improvisatören Julyen Hamilton i samband med Krafts studier vid dansarutbildningen SEAD i Salzburg (2022). Det improviserade solot som ger uttryck för både kropp och röst, kan beskrivas som en skickligt dansant lek med att balansera skyldighet och frihet.

Datum: 22 juli 2023
Kl: 19.00
Speltid: 60 minuter
Plats: Maskinhuset, Grängesberg

Kvällen avslutas med fika och eftersnack för den som vill hänga kvar och ytterligare insupa denna fantastiska lokal!


DANSWORKSHOP

Möt dansaren och koreografen Daniella Eriksson i rörelse. Stegen bjuder in till GRATIS dansworkshop öppen för vuxna och barn från 12 år. Detta blir en härlig timma av rytmer som får varje kroppsdel att bli mjuk och svettpärlorna i pannan till att glimra.

Ingen tidigare erfarenhet krävs!
Ingen föranmälan!
Medtag vattenflaska och skor.

Datum: 19 juli 2023
Tid: 19.30-20.30
Plats: Maskinhuset Grängesberg


STEGEN

STEGEN är en ideell förening med sitt säte i Falun som verkar för att sprida högkvalitativ, nationell och internationell danskonst till en bred publik i hela Dalarna. Genom att arrangera föreställningar, föreläsningar, workshops och konstnärsresidens verkar STEGEN för att främja dansen som scenkonst.

Projektet genomförs med stöd av föreningen STEGEN, Region Dalarna, Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Ludvika Kommun och Studiefrämjandet Dalarna.

Mera info: www.stegenstegen.com
Instagram: @stegenstegenstegen

Arrangör

Lokal

Maskinhuset, Dillners väg 10, 772 40 Grängesberg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer