Turista i din egen kommun

1 sep 2018 10:00 - 15:00

Bro station, Bro busstation, Bro

Busstur 1 – Bro Park, Glasbolaget, Rösaring

Samlingsplats: Bro station

Under bussturen stannar vi på fyra platser.

  • Bro Park - Personalen guidar oss bakom kulisserna på galoppbanan! Vi besöker stallet där vi träffar en tränare och hästarna. Vi tittar in i våg rummet och träffar en jockey som visar sin utrustning och berättar om livet som jockey.
  • Glasbolaget i Bro - Ägarna visar oss runt, vi får se glasblåsning och kan titta på konstnärliga arbeten i utställningsdelen. Ni kan köpa fika (kaffe och bulle) för 50 kronor. En person i gruppen får, genom lottning, själv prova på att blåsa. Ni har även möjlighet att köpa ett presentkort på prova-på-glasblåsning till rabatterat pris.
  • Rösaring - Vi promenerar upp i skogen till den 500 meter långa processionsvägen som leder Rösaring. Här får vi lära oss mer om labyrinten från järnåldern/vikingatiden, som fortfarande finns kvar på platsen. Härifrån har man en fantastisk utsikt. (Det här stoppet innebär en lite längre vandring i skogen).
  • Treudden - Vi tittar på den tresidiga stensättningen från järnåldern där varje sida är 8 meter lång. Treuddarna är mystiska och gåtfulla. Var de gravar eller har man använt dem till något annat?


Vuxen

Stängd

Barn och unga upp till 18 år

Stängd