skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Trollhättans TIDIG MUSIK-dagar 2-5 maj 2024

Eventet är avslutat

Trollhättans TIDIG MUSIK-dagar 2-5 maj 2024

Från 160,00 SEK

Plats

Datum

2 maj 2024 19:00 - 5 maj 2024 19:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Festival för medeltids- renässans- och barockmusik, sedan 2012.
Arrangör: Svenska kyrkan i samarbete med Trollhättans stad.Årets program (med reservation för smärre ändringar):


TORSDAG 2/5
19:00 Trollhättans kyrka. Entrébiljett.
Invigningskonsert: ”Early Ecstatic Music”
Ecstatic ensemble bildades på initiativ av Malena Ernman under pandemin. I konsertprogrammet ”Early Ecstatic Music” tar de oss med på en vokalhistorisk resa från gregoriansk munksång och Hildegard av Bingen via madrigaler och Orlando di Lasso till barockens Bach och Purcell. Allt framförs a cappella. Alla sångare i gruppen har ett förflutet i körer som Radiokören, Eric Ericsons kammarkör och S:t Jacobs kammarkör. De är experter inom olika områden såsom tidig musik, barock, opera, jazz och musikal.
Ecstatic ensemble: Jeanette Köhn – sopran, Sofia Niklasson – sopran;
Malena Ernman – alt; Leif Aruhn-Solén – tenor; Hans-Peter Nee – baryton;
Gustav Nordlander - bas


21:30 Bishops Arms, fri entré
Tellurium och Falsobordone slår sina påsar ihop för ännu en härlig festivalkväll på puben i glada vänners lag! Det bjuds på medeltidsballader och högljudda säckpipor om vartannat. Vi släpper också årets upplaga av vårt festivalöl ”Baroque bastard” från Rappestad Berg.
Tellurium & Falsobordone: Marie Länne Persson, Torbjörn Köhl,
Erik Ask-Upmark, Anna Rynefors


FREDAG 3/5
12:15 Kyrkans hus, fri entré. Lunchmacka till självkostnadspris.
Lunchkonsert med Tellurium
I Tellurium möts medeltida ballader, sångleksmelodier från renässansen, folkliga koraler, barockens klanger och fria improvisationer.
Marie är singer-songfinder med medeltida ballader som specialitet och bakgrund i folkmusikband som Sågskära, Blåqvint och Bessman. Torbjörn är barockmusiker och kapellmästare i Linköpings domkyrka. Han spelar med bl.a. Concerto Copenhagen och Jordi Savall, men är också en av Linköpings punklegender.
Tellurium: Marie Länne Persson – sång, harpa, gitarr; Torbjörn Köhl – viola d’amore och viola da gamba.


17:00 Kyrkans hus, entrébiljett
Möte mellan himmel och jord – Falsobordone
Falsobordone, en av landets mest etablerade medeltidsensembler och så nära ett husband festivalen har, framträder denna gång på trio med Karin Strinnholm Lagergren. Detta program tar avstamp i 1200-talets Italien när det var viktigt att hålla sig på god fot med helgonskaran som beskyddade de olika yrkesrollena. Det bästa sättet var svängiga låtar med refränger alla kunde sjunga med i, lite som frälsningsarmén på medeltiden!
Falsobordone: Karin Strinnholm Lagergren, Erik Ask-Upmark, Anna Rynefors


19:00 Konsthallen, entrébiljett
”Barockmusik till våren”
Barocktrion Ensemble Mélero bjuder på barockmusik för violin, viola da gamba och cembalo. Kvällens program består bl. a. av triosonater av Dietrich Buxtehude och Georg Philipp Telemann, komponerade för just denna instrumentkombination, och Jean-Philippe Rameaus ”Pièces de clavecin en Conserts” där cembalon får glänsa i solistisk roll. Välkomna att uppleva den unika klangen av barockviolin, viola da gamba och cembalo.
Ensemble Mérelo: Hanna Wiklund – barockviolin;
Leif Henrikson – viola da gamba; Cajsa Trepte – cembalo


LÖRDAG 4/5
13:00 Betty Backs park (vid regn i Kyrkans hus). Fri entré.
Medeltida danspicknick.
Favorit i repris! Äntligen får du återigen chansen att fräscha upp dina danskunskaper så att du inte behöver skämmas när du blir uppbjuden på nästa bankett och inte kan föra dig i en grundläggande Branle Bourgogne. Dansmästare Thomas "Baranor" Wegebrand håller i instruktionerna tillsammans med husbandet Falsobordone med förstärkning av slagverkaren Magnus Heebøll från danska "Pøbel". Glöm inte att ta med picknick att avnjutas mellan dansrundorna!
Tomas Wegebrand – dansmästare. Falsobordone: Erik Ask-Upmark,
Anna Rynefors, Magnus Heebøll


17:00 Kyrkans hus. Entrébiljett.
Vezzo di perle musicali – Musikaliska pärlor från Italien
Serikon framför musikaliska pärlor från Italien, centrerat kring Adrian Banchieris samling från 1610 – Vezzo di perle musicali.
Serikon: Eva Braga Simões – sång; William Dongois – sinka;
Daniel Stighäll – trombon; Tilman Skowroneck – cembalo


19:00 Konsthallen. Entrébiljett.
In Neomenia - För skönhetens skull
Följ med på en medeltida pilgrimsresa genom Europa! Med avstamp i korsfararnas riddardiktning rör vi oss genom tid och rum och får lyssna till hur en trubadur från Limousine, en florentinsk sångare/organist och en burgundisk kompositör prisar såväl skapelsens som kvinnans skönhet. Som goda kristna stannar vi förstås till vid varje kyrka vi passerar. Musik av bland andra Giraut de Bornelh, Francesco Landini, Guillame Dufay, Josquin de Prez och Antoine Brumel.
Kathrin Lorenzen – sopran; Bengt Tribukait – portativorgel och vevlira;
Nils Carlsson – dragtrumpet, trombon, sång


SÖNDAG 5/5
11:00 Trollhättans kyrka. Fri entré
Högmässa med barockmusik
Som vanligt ingår även söndagens högmässa i festivalprogrammet. Vi får lyssna till tysk barock, bl.a. ” Herr wenn ich nur dich habe” för altsolo och stråkar av jubilerande David Pohle (1624–1695) samt orgelmusik av Peter Gerritz och Johann Sebastian Bach.
Maria Forsström – alt. Stråkensemble.
Anton Hasselberg & Mattias Eklund – orgel. Präst: Annette Börjesson.


17:00 Trollhättans kyrka. Entrébiljett.
Finalkonsert: ”Slutet är nära!”
I bibeln finns flera berättelser om hur den vredgade guden straffar människorna för deras olydnad. I finalkonserten möter vi två verk baserade på sådana texter, kopplade till vår tids klimat- och samhällsproblem: Kanske är det inte Gud utan människan som med sina gärningar dömer sig själv till undergång?
Program: Marc-Antoine Charpentier: Extremum Dei Judicium, Michelangelo Falvetti: Il Diluvio Universale.
Kathrin Lorenzen – sopran; Ingrid Berg – sopran; Maria Forsström – alt;
Martin Vanberg – tenor; Staffan Liljas – bas.
Trollhättans Motettkör. Instrumentalensemble. Mattias Eklund – dirigent.

Lokal

Trollhättan, Trollhättan

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer