skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Trespassing

Event inställt

Trespassing

Från 325,00 SEK

Plats

Datum

29 apr 2021 19:00 - 23:00

Beskrivning

TRESPASSING

En visuell konsert av Siri Karlsson & Mikael Karlsson

29 april 2021, Slaktkyrkan

Kompositören Mikael Karlsson och duon Siri Karlsson har tillsammans skapat Trespassing, en scenisk konsert där mörka folktoner möter techno i en föreställning inspirerad av ett

skogsrave. Efter ett uruppförande på Orionteatern ger sig nu den visuella konserten ut på turné.

Vad händer när vi hänger oss åt dans i djupa skogen en mörk sensommarnatt? Möter vi den romantiska folkloristiskt skimrande skogen eller ett skrämmande mörker fullt av rörliga skuggor och svärmande insekter? Har skogens själ lämnat människan? Har vi tappat kontakten med naturen?

Kompositören Mikael Karlsson och duon Siri Karlsson har tillsammans skapat Trespassing, en scenisk konsert inspirerad av ett skogsrave. En värld av prismatiska rytmer, råa syntar, jordiga improvisationer, jubelkörer, barocka figurer, nattflyn och vingfärder. Övernaturliga fenomen som bara inträffar i månens sken. Lusten att bara dansa, dansa, dansa, skrika, sjunga…

En scenisk konsertupplevelse som av instinkt styr oss rakt in i mörkret, ner under vatten och skenar iväg längs gnistrande tidsaxlar. Naturen möter teknologin under en föreställning som inte liknar någonting.

Efter ett uruppförande på Orionteatern ger sig nu den visuella konserten ut på turné. En försmak ges i Teatersalongen under Storsjöyran i Östersund. Idag presenteras de första datumen till höstens turné.

Om:

Mikael Karlsson är kompositör, bosatt i Harlem, New York. Han har i samarbete med koreografen Alexander Ekman komponerat musik till baletterna A Swan Lake, En Midsommarnattsdröm och Eskapist som sattes upp på Oslooperan och Kungliga Operan i Stockholm. Han gjorde tillsammans med Anna von Hausswolff musiken till Nobelbanketten 2018. Mikael Karlsson har förutom klassiska uppsättningar också gjort musik till film och TV samt samarbetat med artister som Lykke Li, Anna von Hausswolff, Mariam Wallentin, Andreas Kleerup och Alicia Keys. År 2015 prisades han av American Academy of Arts and Letters.

Siri Karlsson är en kritikerrosad duo som experimenterar med folkmusik, friform och psykedelia. Duon består av Maria Arnqvist på altsax, syntar och sång och Cecilia Österholm på tenornyckelharpa, syntar och sång. 2018 skrev de beställningsverket Horror Vacui på uppdrag av Sveriges Radio, som uruppfördes på p2 Art’s Birthday Party. I år nominerades albumet med samma namn till Manifestpris. 2019 mottog de SKAPs avantgardepris. Deras musik har hörts i film och tv, de har spelat världen över, samarbetat med konstnärer som Eva Mág, Hong Kai Wai och artister som Solo Dja Kabaco och Toumani Diabaté.

Arrangör

Konserter och evenemang! 

Stockholm, Sverige

Lokal

Slaktkyrkan Slaktkyrkan, Styckmästargatan 10, 121 62 Johanneshov

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer