Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

  • Är du arrangör?

    Maximera ditt events framgång med Billetto – biljettplattformen som hjälper dig sälja fler biljetter, enkelt marknadsföra dina event och spara tid.

  • Tre svenska röster om Wiener Werkstätte

    Eventet är avslutat

    Tre svenska röster om Wiener Werkstätte

    Från 170,00 SEK

    Plats

    Datum

    15 okt 2024 17:30 - 19:00
    Billetto Peace of Mind
    Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
    Betalningsmetoder accepteras:

    Beskrivning

    TRE SVENSKA RÖSTER OM WIENER WERKSTÄTTE

    Samtal med Johan Celsing, Ingegerd Råman och Bea Szenfeld

    Millesgården Museum och Hantverkarna Stockholm bjuder in till ett samtal där vi får lära känna Wiener Werkstätte genom tre svenska röster inom form, design och arkitektur. Hantverkarnas VD Li Pamp modererar ett fördjupande samtal mellan arkitekten Johan Celsing, formgivaren Ingegerd Råman och designern och konstnären Bea Szenfeld. Under kvällen får vi ta del av personliga reflektioner kring kooperativets filosofi och utställningen på Millesgården. Vad betyder det att skapa gränslöst mellan discipliner?  

    I den kreativa smältdegeln i sekelskiftets Wien grundades år 1903 produktions-kooperativet Wiener Werkstätte.  Kooperativet ifrågasatte industrialiseringens framfart och ville lyfta hantverkarens status och värdet på hantverket. Konst och design skulle genomsyra allt från arkitektur, möbeldesign, mode och smycken till leksaker och bruksföremål.  Filosofin att upplösa skiljelinjen mellan konst och hantverk, kom att bli central även inom svensk arkitektur och design.   

    Utställningen Wiener Werkstätte på Millesgården är den första heltäckande presentationen av den vitala delen av konst- och designhistorien för en svensk publik. Passa på att se utställningen innan samtalets början!  

    Samtalet är ett samarbete mellan Millesgården och Stockholms Hantverksförening/ Hantverkarnas Riksorganisation. 

    Tid: 15 oktober, kl. 17:30-19:00. Samtalet börjar kl. 17.45  

    Plats: Millesgården Museum, Konsthallen, Herserudsvägen 32, Lidingö 

    Pris: 170 kr 

    Deltagare  

    Li Pamp är designexpert och konstvetare med lång bakgrund inom antikvitetsbranschen. Hon är ett bekant ansikte för många som tidigare programledare för Antikrundan och har medverkat som antikexpert i TV4. Sedan 2024 är hon VD för Stockholms Hantverksförening/ Hantverkarnas Riksorganisation.  

    Johan Celsing är arkitekt och professor vid KTH. Han har ritat några av Sveriges mest uppmärksammade byggnader, bland andra Millesgården Konsthall och Nya Krematoriet på Skogskyrkogården, som både tilldelades Kasper Salinpriset. Han står även bakom Årstakyrkan, Bonniers konsthall och Skissernas museums tillbyggnad. Hans pågående projekt är konst- och designcentrum Brädgården i Noormarkku, Finland, som ligger i anslutning till Alvar Aaltos berömda Villa Mairea.

    Ingegerd Råman, formgivare är utbildad under Carl Malmsten på Capellagården på Öland och Konstfack i Stockholm. Hon arbetar med keramik och glas och har varit verksam som formgivare vid Orrefors. Hennes arbeten kan också ses i offentliga miljöer som på Sveriges ambassad i Washington och Aula Medica på Karolinska institutet i Solna. Ingegerd har tilldelats både professorstitel av regeringen och mottagit Prins Eugens medalj av kung Carl XVI Gustaf. 
     
    Bea Szenfeld
    , designer och konstnär känd för sina storslagna kreationer i papper och andra oväntade material. Szenfelds levande, säregna formspråk bottnar dels i hennes starka drivkraft att testa outforskade idéer, dels i hennes omsorgsfulla, avancerade hantverk. Hennes verk har synts både på röda mattor och museer runt om i hela världen, senast i utställningen Sleeping Beauties på Metropolitan Museum i USA, 2024.


    För er som är sugna på att äta eller dricka något gott efter eventet kan vi tipsa om nyöppnade Villa Foresta, som ligger granne med Millesgården Museum, på Herserudsvägen 22.

    Lokal

    Millesgården Museum, Herserudsvägen 32, 181 50 Lidingö

    Vanliga frågor

    • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

      Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

    • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

      Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

    • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

      Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

    • Var hittar jag länken till ett online-event?

      Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

    • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

      Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

    Eventet är avslutat

    Tre svenska röster om Wiener Werkstätte

    Upptäck mer