Event inställt

Tre Sorters Monster - En pjäs om psykisk ohälsa

135,00 SEK - 200,00 SEK

Plats

Datum

3 maj 2020 16:00 - 17:30

Beskrivning

Detta föreställningsdatum är speciellt anpassat för människor med funktionsvariationer.

Tre Sorters Monster handlar om de där mänskliga egenskaperna som man kanske hellre hade varit utan. Men också tillstånd man inte alltid kan råda över, där man fallit genom samhällets stolar och inte vill, eller kan få hjälp. Tillstånd som tillåtits gå alldeles för långt.

I pjäsen Byn som inte fanns på kartan, går vi i ensamhetens spår. Vilka monster får chans att leva ut i skydd av isolationens tomma mörker. En tågresenär väljer att plötsligt hoppa av tåget på en främmande station som inte verkar finnas på någon lista, karta eller färdrutt. Där träffar hon en ensam person på perrongen som har väntat på just henne. 

Feberyran får vi träffa den vansinniga, den paranoida, frågan vi dock måste ställa oss är om det verkligen är hon som är galen, eller om det är alla andra? När huvudkaraktären drabbas av en svår feber och vildsint börjar yra är det svårt att urskilja vad som är vad. Paranoian griper vårdslöst tag i henne och den enda som fortfarande verkar ha fötterna på jorden är husets tama papegoja som följer hela händelseförloppet med ett uppfodrande lugn.

Mössen kliver vi in i storstadens svindlande höghuskomplex och den märkliga grannen. Du ser dem aldrig springandes till bussen, ha gäster på besök eller känner bränt matos sprida sig i den gemensamma, föråldrade ventilen. Men de är där inne, och gör något, och en liten lysande lampa avslöjar ett tyst liv bakom stängda dörrar. Ett liv i beroende, och skammen som följer i att dölja det för samhällets nyfikna ögon.

Det är ämnena ensamhet, galenskap och missbruk som vi vill ta upp i denna triple bill. Tre monster som sprider sig genom samhället som en girig löpeld.

Föreställningen åtföljs av levande musik och är inspirerad av Ray Bradburys noveller.  

I samarbete med Göteborg Stad, Göteborgs Dramatiska Teater, Folkuniversitetet och St Olof Smärtklinik. 

Övriga speldatum:

Lördag 25 april kl 19.00

Lördag 2 maj kl 19.00

Söndag 3 maj kl 16.00 (speciellt anpassad för människor med funktionsvariationer) 

Fredag 8 maj kl 19.00

VARMT VÄLKOMNA! 

https://www.teatermareld.com

Arrangör

TEATER MARELD är en fri teaterförening med säte i Göteborg. 

Vi vill satsa på att skapa tänkvärd teater med extra öga för musik och det kusliga. Vi önskar skapa en möjlighet för publiken att såsom genom ett nyckelhål få uppleva olika karaktärers resor och på så sätt få sig ett gott skratt, en tankeställare. 

Vi utforskar både klassiska verk och nyskrivet, med en förkärlek för den lite läskigare litteraturen. Våra föreställningar framställs alltid med levande musik.

Lokal

Göteborgs Dramatiska Teater Göteborgs Dramatiska Teater, Stigbergsliden 5B, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.