Tre Sorters Monster - En pjäs om psykisk ohälsa

Stigbergsliden 5B, 414 63 Göteborg
2 maj 2020 19:00 - 20:30
Biljetter 135,00 SEK - 200,00 SEK
Biljetter 135,00 SEK - 200,00 SEK

Tre Sorters Monster handlar om de där mänskliga egenskaperna som man kanske hellre hade varit utan. Men också tillstånd man inte alltid kan råda över, där man fallit genom samhällets stolar och inte vill, eller kan få hjälp. Tillstånd som tillåtits gå alldeles för långt.

I pjäsen Byn som inte fanns på kartan, går vi i ensamhetens spår. Vilka monster får chans att leva ut i skydd av isolationens tomma mörker. En tågresenär väljer att plötsligt hoppa av tåget på en främmande station som inte verkar finnas på någon lista, karta eller färdrutt. Där träffar hon en ensam person på perrongen som har väntat på just henne. 

Feberyran får vi träffa den vansinniga, den paranoida, frågan vi dock måste ställa oss är om det verkligen är hon som är galen, eller om det är alla andra? När huvudkaraktären drabbas av en svår feber och vildsint börjar yra är det svårt att urskilja vad som är vad. Paranoian griper vårdslöst tag i henne och den enda som fortfarande verkar ha fötterna på jorden är husets tama papegoja som följer hela händelseförloppet med ett uppfodrande lugn.

Mössen kliver vi in i storstadens svindlande höghuskomplex och den märkliga grannen. Du ser dem aldrig springandes till bussen, ha gäster på besök eller känner bränt matos sprida sig i den gemensamma, föråldrade ventilen. Men de är där inne, och gör något, och en liten lysande lampa avslöjar ett tyst liv bakom stängda dörrar. Ett liv i beroende, och skammen som följer i att dölja det för samhällets nyfikna ögon.

Det är ämnena ensamhet, galenskap och missbruk som vi vill ta upp i denna triple bill. Tre monster som sprider sig genom samhället som en girig löpeld.

Föreställningen åtföljs av levande musik och är inspirerad av Ray Bradburys noveller.  

I samarbete med Göteborg Stad, Göteborgs Dramatiska Teater, Folkuniversitetet och St Olof Smärtklinik. 

Övriga speldatum:

Lördag 25 april kl 19.00

Lördag 2 maj kl 19.00

Söndag 3 maj kl 16.00 (speciellt anpassad för människor med funktionsvariationer) 

Fredag 8 maj kl 19.00

VARMT VÄLKOMNA! 

https://www.teatermareld.com

Profile picture
Teater Mareld

TEATER MARELD är en fri teaterförening med säte i Göteborg. 

Vi vill satsa på att skapa tänkvärd teater med extra öga för musik och det kusliga. Vi önskar skapa en möjlighet för publiken att såsom genom ett nyckelhål få uppleva olika karaktärers resor och på så sätt få sig ett gott skratt, en tankeställare. 

Vi utforskar både klassiska verk och nyskrivet, med en förkärlek för den lite läskigare litteraturen. Våra föreställningar framställs alltid med levande musik.

Event inställt

Tre Sorters Monster - En pjäs om psykisk ohälsa

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.