Tre kinesiska systrar i maktens centrum

Sveavägen 41, 111 83 Stockholm
22 apr 2020 18:30 - 20:00
Biljetter 90,00 SEK
Biljetter 90,00 SEK

De vackra, berömda och skandalomsusade systrarna Song hette Ailing, Meiling och Qingling. Om dem sades att en älskade pengar, en älskade makt och en älskade Kina. De föddes i slutet av 1800-talet i en rik familj, gifte sig med varsin framstående politiker och spelade var och en prominenta roller i Kinas historia. I deras öden speglas även berättelsen om Kina under 1900-talet.

Medverkande:
Kerstin Wall är före detta universitetslektor i franska. Efter pensioneringen har hon studerat kinesiska vid Uppsala Universitet samt själv lett kurser i kinesisk kultur och historia vid Uppsala Senioruniversitet. Åren 2009 - 2010 var hon ordförande för Svensk-kinesiska föreningens avdelning i Uppsala.

Lokal: Brantingrummet, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Profile picture
ABF Stockholm och FokusKina
Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.
Event inställt

Tre kinesiska systrar i maktens centrum

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.