Trämålning

26 maj 2018 16:00 - 17:30

Kungliga Musikhögskolan, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Musica Vitae i samarbete med Romeo & Julia Kören från Dramaten framför nykomponerad musik av fem unga tonsättarstudenter.

2018 skulle Ingmar Bergman fyllt 100 år. Som en hyllning till jubilaren presenterar Musica Vitae i samarbete med Romeo & Julia Kören från Dramaten och Kungl. Musikhögskolan Bergmans pjäs Trämålning i formen av ett melodram med nykomponerad musik av fem unga tonsättarstudenter från Musikhögskolorna i Stockholm, Malmö och Göteborg.

I Trämålning befinner vi oss i ett medel­tida ingenmansland där målningens karaktärer vandrar mot ett okänt öde. Vi möter riddaren Antonius Block och hans väpnare Jöns som vandrat hem ifrån det heliga landet. På vägen möter de en rad olika karaktärer och tar del av deras öden. Men var befinner de sig egentligen? Pjäsen skrev Bergman för elevskolan i Malmö 1954. Några år senare (1957) utvecklade han temat och filmatiserade det. Resultatet blev Det sjunde inseglet.

Detta projekt är en utveckling av Musica Vitaes långa årligen återkommande samarbete med unga kompositörer från landets musikhögskolor, där studenter skriver nya verk direkt för orkestern.

Musik av

Clara Bergendahl, Raphael Mak – Högskolan för scen och musik, Göteborg
Zacharias Ehnvall – Kungliga Musikhögskolan Stockholm
Anders Edström, Alfred Jimenez Villafana – Musikhögskolan i Malmö

Medverkande

Musica Vitae
Dorota Siuda – konsertmästare
Romeo & Julia Kören
Michael Bartosch – dirigent

Gratisbiljett

Ej tillgänglig